Heruitgave van Van Morrison's albumclassic: Moondance

08-09-2013 @ 11:28

Op 18 oktober a.s. verschijnt het legendarische album Moondance van de Noord-Ierse singer-songwriter Van Morrison in drie volledig geremasterde en uitgebreide edities. Het album verscheen voor het eerst in 1970 en werd geproduceerd door Lewis Mereinstein en Van Morrison zelf. Moondance was destijds het derde soloalbum van Van Morrison.

Door de heruitgave van Moondance hebben de fans de mogelijkheid om het album op een geheel nieuwe manier te ervaren. De nieuwe deluxe uitgave bevat maar liefst vijftig niet eerder verschenen tracks verdeeld over drie CD's. Onder andere studio de outtakes van fan favorieten zoals Caravan, Moondance en Into The Mystic, plus verscheidene takes en een final mix van de track I Shall Sing. De blu-ray disc in deze uitgave bevat het originele album op zeer hoge geluidskwaliteit (high-resolution 48K 24 bit PCM stereo en DTS-HD Master Audio 5.1 surround sound audio - geen video/beeld); voor de ware audio puristen is deze uitgave een genot om naar te luisteren. De expanded uitgave bevat het originele album op de eerste disc en het beste verzamelt van de deluxe editie op de tweede schijf (allemaal nieuw materiaal). De remastered uitgave bevat het originele album volledig opnieuw gemastered op één CD.

Bekijk via deze link de volledige track listing.

In de herfst van 1969 ging Van Morrison de studio in om Moondance op te nemen. Het album zou een jaar later zijn grote commerciële doorbraak worden en ook één van de meest geliefde albums allertijden, met voor iedereen bekende songs als Crazy Love, And It Stoned Me en Brown Eyed Girl. Het album staat op #65 in de lijst van Rolling Stone Magazine Top 500 albums aller tijden.

VAN MORRISON: "MOONDANCE"

Releasedatum: 18 oktober 2013

Website: http://www.vanmorrison.com
Facebook: https://www.facebook.com/vanmorrisonofficial
Twitter: https://twitter.com/vanmorrison