Artiesten Sena talentenpodium bekend

05-09-2013 @ 21:16

In navolging van voorgaande jaren zal dit jaar wederom het Sena talentenpodium onderdeel zijn van Buma NL dat plaatsvindt op 19 september. Sena is de organisatie die de naburige rechten van muzikanten en producenten vertegenwoordigt.
Op het Sena talentenpodium zal nieuw talent van Nederlandse bodem zichzelf aan het publiek en professionals presenteren. De samenstelling van het Sena talentenpodium wordt bepaald door diverse prominenten van radio- en televisiezenders.

De artiesten die te zien zullen zijn op het Sena talentenpodium zijn:
Gino Graus (winnaar sena demopanel 2012)
Ray van der Heiden
Wannebiezz
Yoeri L’Abée
Yosee
Arjan Oostrom
Dennis Wiltink
Wimmie
Allan Hoekman
Ancora

Talentontwikkeling is één van de speerpunten van de sectie Performers van Sena. Naast het Sena talentenpodium op Buma NL maakt Sena ook op alle veertien Bevrijdingsfestivals een Talent Stage mogelijk. Hierop kan regionaal aanstormend talent op 5 mei hun talent op een grootschalig festival demonstreren.

Het programma op het Sena talentenpodium op 19 september is van 17:00-18:30 uur op de Parade in Den Bosch. De toegang is gratis.

Sena Entertainment Award
Later op de avond, tijdens de Buma NL awardshow, zal tevens de Sena Entertainment Award uitgereikt worden. De Sena Entertainment Award is een oeuvreprijs die de sectie Performers van Sena toekent aan een artiest met een buitengewoon talent om het Nederlands publiek te vermaken.

De winnaar van de award valt op door zijn of haar carrière, persoonlijkheid, enthousiasme en natuurlijk door Nederlandstalige muziek.

Eerdere winnaars zijn Gerard Joling (2011) en Frans Bauer (2012).

Over Buma NL.

Buma NL is het evenement dat in de breedste zin van het woord de Hollandse muziek in de spotlights zet. Niet alleen door (talentvolle, potentiële en bekende) artiesten uit de sector een podium te bieden, maar vooral om de sector in het algemeen te voorzien van het allereerste platform ooit speciaal voor haar geoganiseerd. Het conferentieprogramma en de awardshow (talentprijzen en oeuvre awards) bieden volop mogelijkheden voor ‘vraag- en aanbod’ en voor professionals en aspirant-professionals om elkaar te ontmoeten. Kortom: Buma NL is het eerste festival en conferentieprogramma voor de Hollandse muziek.

De vierde editie van Buma NL vindt plaats op donderdag 19 september 2013.

De toegang voor het festival op de parade is gratis www.bumanlmuziekfestival.nl
kaarten voor de conferentie zijn verkrijgbaar via www.buma.nl