2 Meter Sessies terug op televisie bij Veronica

26-08-2013 @ 12:06

Televisiezender Veronica brengt vanaf 1 september het muziekprogramma 2 Meter Sessies, met Jan Douwe Kroeske, terug op de buis. Het populaire 2 Meter Sessies bestaat al ruim 25 jaar en ook in deze nieuwe serie zal het bewijzen nog altijd een ouderwets goed muziekprogramma te zijn.

Centraal staan nieuwe opnames met nieuwsgierigmakende artiesten, zo heeft Mister and Mississippi direct na hun succesvolle optreden op Lowlands een spannende 2 Meter Sessie opgenomen en zal The Boxer Rebellion in september de studio aan doen.

Naast nieuwe registraties zal ook het rijke archief uit vijfentwintig jaar 2 Meter Sessies voorbij komen, met nooit eerder vertoonde beelden en mooie anekdotes. Het archief bevat meer dan vijfhonderd video-opnames van onder andere Foo Fighters, Coldplay, Aerosmith, James Taylor, Radiohead, Beck, Elliott Smith en Eels.

Vanaf 1 september is 2 Meter Sessies elke zondagavond rond de klok van twaalf te zien bij Veronica. De nieuwe reeks afleveringen start op 1 september met een archiefuitzending van Foo Fighters.

Tegelijk met het televisie programma wordt het huidige 2 Meter Sessies online platform ondergebracht bij Veronica en daar voorzien worden van nog meer actuele informatie, beelden en muziek. Uiteraard zijn alle uitzendingen hier terug te vinden maar ook het archief zal hier een prominente plaats krijgen.

Mark Bruitsman, zendermanager van Veronica: “De 2 Meter Sessies zijn legendarisch en worden zowel in binnen- als buitenland nog steeds hoog gewaardeerd, dat merken we nu al door alle reacties. Dat is vooral te danken aan de tomeloze inzet en kunde van Jan Douwe Kroeske, die al die jaren door is gegaan met opnames. Ik zie het daarom ook als een eer voor Veronica dat we deze geweldige reeks voort kunnen zetten. Tegelijk kijk ik natuurlijk ook enorm uit naar het rijke archief.”

Jan Douwe Kroeske: “Toen 2 Meter Sessies enige tijd geleden op televisie stopte, besloten we op het internet door te gaan als multimediaal platform. Op onze vernieuwde website en via Facebook en Twitter zijn we onze loyale achterban blijven triggeren met nieuwe, interessante muziek. Ik ben gegrepen door het enthousiasme dat zendermanager Mark Bruitsman op tafel gooide om 2 Meter Sessies bij Veronica binnen te halen. Dat voelt fantastisch!

2 Meter Sessies
Vanaf 1 september, elke zondagavond om 0:00 uur bij Veronica.
www.veronicatv.nl/2metersessies
www.facebook.com/2metersessies

https://twitter.com/2MeterSessies