Popronde Rotterdam maakt eerste namen bekend

05-08-2013 @ 19:21

Op zaterdag 9 november strijkt rondreizend muziekfestival de Popronde neer in Rotterdam en het festival maakt nu een gedeelte van het programma bekend. Door het centrum van de stad verspreid zullen zo’n 30 opkomende bands en acts spelen bij de +/- 20 deelnemende locaties.

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf 13 september tot en met zaterdag 23 november reizen de geselecteerde Popronde-bands langs 29 steden. De Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk. In elke stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele tientallen deelnemende locaties de etalage voor een nieuwe generatie veelbelovende popmuzikanten.

Bands die eerder tourden met Popronde en nu als headliner op de billboards van de grotere festivals en clubs prijken geven aan dat het reizend festival voor hen – op dat moment – een cruciale schakel was in hun carrière.

Torre Florim, zanger van band De Staat; “Live-ervaring is de sleutel voor ‘n band die echt goed wil worden, Popronde is voor ons essentieel geweest.

Dennis Huige, componist/gitarist Racoon; “De Popronde is zeker belangrijk voor ons geweest. Het is heel belangrijk om zoveel mogelijk live te spelen, niet alleen om bekendheid te krijgen maar ook om beter te worden, te leren en te groeien als band.”

Eerste namen
Yorick van Norden, Adam & the Relevants, Suit And Tie Johns, Anny!, Cheap Thrills, Démira, Join The Cavalry, Ed Struijlaart, Gharib, Girl Beard, Isabelle Amé, Inge van Calkar, tim van doorn en Who vs. Who.

De afterparty zal, zoals ieder jaar, plaatsvinden in Rotown. Dit jaar zal Popronde Rotterdam knallend afgesloten worden door Suit And Tie Johns.

Popronde
De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van 120 talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. De Popronde vormt zo een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit en voeding voor de Nederlandse popmuziek.

Weten hoe het er vorig jaar aan toeging tijdens Popronde Rotterdam? Bekijk dan onderstaande aftermovie, gemaakt door Alwin Ritstier|Smokin’Dog.

http://www.youtube.com/watch?v=3uEBA-zHfVA

Voorbeelden van artiesten die eerder tourden met de Popronde, meer bekendheid hebben gekregen en wisten door te breken naar een groter publiek zijn: Racoon, Daily Bread, Destine, Blaudzun, Go Back To The Zoo, Marike Jager, Roosbeef, Kensington, The Handsome Poets, Rats On Rafts, Mister and Mississippi en John Coffey.

Mediapartners
Ook dit jaar werkt de Popronde samen met verschillende (media)partners. VPRO’s 3voor12 Hollandse Nieuwe en 3FM Serious Talent presenteren zich in elke stad met een eigen programma. Op online station Pinguin Radio kan je dagelijks een aantal bands horen uit de Popronde selectie. Het 3FM Serious Talent podium is op zaterdag 9 november de Kunstuitleen op de Nieuwe Binnenweg. De 3voor12/Hollandse Nieuwe stage zal Café Iez in de Witte de Withstraat worden.

Datum: Zaterdag 9 november
Locatie: binnenstad, Rotterdam
Aanvang: 15:00 uur
Entree: gratis

https://www.facebook.com/PoprondeRdam

https://twitter.com/PoprondeRdam