Taiwanese rockband Mayday '五月天' naar Ziggo Dome Amsterdam

08-07-2013 @ 15:42

Op zondag 22 september 2013 geeft de Taiwanese rockband Mayday 五月天 voor het eerst een concert in Nederland, in Ziggo Dome, Amsterdam in het kader van hun ‘Nowhere World Tour’.

Sinds hun eerste optreden zo’n 13 jaar geleden bracht Mayday maar liefst acht studioalbums uit, waarmee ze wereldwijd een plek veroverden in de harten van vele Aziatische muziekfans. Met ruim 150 awards – waaronder vier Best Band Awards van de Taiwan Golden Melody Awards, een Global Chinese Music Award en de CCTV MTV Music Awards – heeft Mayday in Azië veel erkenning gekregen. Niet op de laatste plaats vanwege hun explosieve en energieke live-optredens.

Tijdens hun tournee van 2012-2013 speelde de band hun gedenkwaardige liveshow zo’n 300 keer voor ruim tien miljoen fans. Ze braken een record met de verkoop van 200.000 tickets voor hun show in Bird’s Nest Olympisch Stadion in Beijing, die ze uitverkochten in slechts 24 uur. Samen met zes opeenvolgende shows in de Taipei Arena en vier shows in het Kaohsiung Olympisch Stadion, bracht dit de media in Azië ertoe hen de ‘Concert Kings’ te noemen, waarbij de pers in de UK hen onthaalde als de ‘Chinese Beatles’.

In 2011 bracht de band 'Mayday: 3DNA' uit – een 3D-film van hun liveshow en de eerste in zijn soort die in Azië werd uitgegeven. De band wil de grenzen van de technologie verder doorbreken met het uitbrengen van een tweede 3D-film, 'Mayday: Noah’s Ark 3D' (verwacht in september dit jaar) waarvoor gebruik wordt gemaakt van de meest geavanceerd luchtfotografie en de ‘spidercam’.

MAYDAY  五月天

Nowhere World Tour 2013

Zondag 22 september 2013
Ziggo Dome - Amsterdam
Entree: €50,- / €65,-/ € 79,-/ € 85,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

https://www.facebook.com/pages/