The Sheepdogs 4 juli in Melkweg

28-06-2013 @ 11:02

The Sheepdogs zijn donderdag 4 juli in Nederland voor een eenmalig concert in de Amsterdamse Melkweg. Het viertal uit het Canadese Saskatoon maakt aanstekelijke Southern rock die dynamisch klinkt en door slim gebruik van doordachte pophooks ook een breed publiek aanspreekt.

In 2006 werd de band opgericht en bracht sindsdien in eigen beheer hun muziek uit, namelijk Trying To Grow (2007), The Sheepdog's Big Stand (2008), Learn & Burn (2010) en de EP Five Easy Pieces (2011), die op #7 binnen kwam in de Canadese Album Chart. In datzelfde jaar stond de band, als eerste niet-getekende band, op de cover van muziekmagazine Rolling Stone in Amerika. De aandacht die The Sheepdogs hiermee kregen, zorgde voor een enorme buzz rondom de band.

Het concert in de Melkweg, ter promotie van hun eerste Nederlandse albumrelease The Sheepdogs, zou aanvankelijk in april plaatsvinden, maar werd verschoven naar 4 juli omdat The Sheepdogs werden uitgenodigd om op te treden op de prestigieuze Juno Awards. Dit zijn de belangrijkste muziekprijzen van Canada die te vergelijken zijn met de Grammy Awards. The Sheepdogs wonnen drie van deze prijzen, namelijk voor Rock Album of the Year, Best New Group en Single of the Year. Die laatste werd in ontvangst genomen voor de single ''I Don't Know''.

Onder de vlag van Atlantic Records, bij wie ze uiteindelijk tekenden, namen zij hun vierde album op met producer Patrick Carney, de drummer van The Black Keys. Dit resulteerde in een soulvolle en heerlijk groovende southern/blues rockalbum die de nostalgie van de jaren '70 oproept, maar tegelijk ook voldoende hedendaags klinkt om actueel en urgent te zijn.

Kaarten voor het concert op 4 juli zijn rechtstreeks te bestellen via de website van de Melkweg

THE SHEEPDOGS

Donderdag 4 juli, Melkweg Amsterdam (Sugar Factory)

http://www.thesheepdogs.com/

https://twitter.com/TheSheepdogs