Amerikaanse songwriters voor nieuwe album van BYentl

19-06-2013 @ 23:26

Op 24 juni 2013 release van BYentl’s nieuwe single “Unbreakable hearts

BYentl is opgegroeid in een muzikale familie. Familieleden als Ruth Jacott en Timeless zijn haar grote voorbeeld en inspiratie geweest. Eind 2008 maakte ze onder de naam BYentl haar debuut. Inmiddels zijn we een flink aantal hits, goud en platina verder. Ook wordt BYentl gevolgd door een wereldwijde groep social media fans en heeft ze bijna 4 miljoen bezoekers mogen ontvangen op haar YouTube Channel.

Eind 2012 besluit ze na drie soulalbums af te stappen van de typische soulmuziek, en een combinatie te vinden tussen soul / pop muziek. Vanuit Nashville USA vindt ze hiervoor steun. De eerste succesvolle single “Home” is daar ontstaan en het zomerse “Unbreakable hearts” is een vervolg van deze Amerikaanse samenwerking met enkele van de beste songwriters van Amerika; Jason Blume (o.a. voor Britney Spears, the Gipsy Kings, the Backstreet Boys, Jesse McCartney), Kevin Savigar (o.a. voor Rod Stewart, Bob Dylan, George Harrison) en Valeria Andrew. Valeria maakte songs voor grote filmprodukties als: "Rhythm of the Night" voor Moulin Rouge! en "Ooh La La" voor Legally Blonde. Haar single "Girl I Told Ya" was de titelsong van de serie Gossip. 

Samen met de Nederlandse producers Jeff Borrenbergs en Matthijs van de Ven werken zij aan het 5e BYentl album dat later dit jaar op de markt verschijnt. 

http://www.byentl.com/

https://twitter.com/BYentl