Thirty Seconds To Mars naar Ziggo Dome

18-06-2013 @ 10:12

Op dinsdag 12 november geeft de Amerikaanse rockband Thirty Seconds To Mars een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakte de band bekend tijdens hun wervelende show op Pinkpop.

De band bestaande uit de broers Jared en Shannon Leto en Tomo Miličević heeft wereldwijd meer dan vijf miljoen albums verkocht en de video’s van de band zijn in totaal meer dan 300 miljoen keer bekeken op Youtube. De groep won talloze awards, waaronder een dozijn MTV Awards, een Billboard Music Award en prijzen van NME, Kerrang! en Fuse.

De band staat bekend om zijn spectaculaire optredens en videoclips. Zo werd de video van 'From Yesterday' de eerste Amerikaanse muziekvideo ooit die geschoten werd op Chinese bodem. De video voor de opvolgende single 'A Beautiful Lie' bracht de band meer dan 300 kilometer noordelijk van de poolcirkel. Hun recente video van het nummer 'Up In The Air' (eerste single van het nieuwe album) geeft een beeld weer van een bizarre en hallucinogene reis door een verbijsterend surrealistisch landschap.

In mei verscheen het vierde studioalbum album 'Love Lust Faith + Dreams' van Thirty Seconds To Mars. Het is de opvolger van 'This Is War' dat onder andere de hits 'This Is War' en 'Kings And Queens' bevat. Gedurende de twee jaar durende tour die volgende op het album, speelde de band wereldwijd meer dan 311 shows in uitverkochte arena’s, waarbij ze bijna 60 landen bezochten op zes continenten en voor drie miljoen mensen optraden.

Het nieuwe album is geproduceerd door Jared Leto samen met Steve Lillywhite (U2, The Rolling Stones, Peter Gabriel), die al eerder met de band werkte en vier van de twaalf tracks voor zijn rekening nam. Volgens Jared is het resultaat “meer dan een evolutie, het is een gloednieuw begin. Op creatief vlak zijn we een geheel nieuw pad ingeslagen, wat spannend, onverwacht en erg inspirerend is.

Thirty Seconds To Mars - Love Lust Faith + Dreams World Tour

Plus guest You Me At Six

Dinsdag 12 november 2013
Ziggo Dome, Amsterdam
Entree: € 36 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur

http://www.thirtysecondstomars.com/