TrosKompas Oeuvre Award 2013 voor Rob de Nijs

28-05-2013 @ 21:24

Zanger Rob de Nijs krijgt de TrosKompas Oeuvre Award 2013 voor zijn unieke en consistente bijdrage aan de ontwikkeling van het Nederlandse lied over een periode van meer dan 50 jaar. Hij ontvangt de prijs uit handen van Jan Smit tijdens de uitreiking van de Sterren.nl Awards, voorafgaand aan de opnamen van het TROS Muziekfeest op het Plein op 4 juni in Purmerend.

"Dat Rob in zijn zeventigste levensjaar nog immer volop als zanger met veel succes muziek uitbrengt en optreedt, toont eens te meer aan dat hij nog immer een vlammende muzikale ziel heeft", zo luidt het commentaar van de jury die bestaat uit onder anderen TROS-diskjockey Daniel Dekker, Paul Siteur van Sterren.NL en Edger Hamer, hoofdredacteur van TrosKompas.

De prijs die sinds 2010 wordt uitgereikt is slechts weggelegd voor de allergrootste artiesten, producers, componisten en tekstdichters uit de muziekindustrie. Eerdere winnaars waren Peter Koelewijn, George Baker en Jan Smit.

Rob de Nijs: "Dit is een blijk van waardering waar ik erg blij mee ben. Laten we eerlijk zijn: erkenning is toch waar je het diep in je hart allemaal voor doet. Wanneer ik lees dat de jury over mij zegt dat ik op mijn zeventigste een nog altijd vlammende muzikale ziel heb, dan denk ik: dat is de spijker op zijn kop, want dat vuur voel ik zeker. Daarbij komt deze prijs op een moment waarop ik beter zing dan ooit. Ik ervaar deze periode als een van de leukste van mijn leven."

Voor meer informatie: www.sterren.nl