Frank Ocean op 2 juli in HMH Amsterdam

17-05-2013 @ 11:21

Op dinsdag 2 juli geeft Frank Ocean een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. 

Het is moeilijk om Frank Ocean niet op te merken, zijn debuutalbum Channel Orange uit 2012 werd zeer goed ontvangen door de media en zijn fans. In februari van dit jaar won hij een Grammy voor Channel Orange als Best Urban Contemporary Album en daarnaast kon hij ook de Grammy voor Best Rap Collaboration voor No Church In The Wild (samen met Jay-Z & Kanye West) in ontvangst nemen.

Channel Orange is een combinatie van stijlen en bevat tracks van wel bijna tien minuten. De muziek van Frank Ocean vormt zich harmonieus rond een kern van R&B, soul, funk en hip hop, samen met Ocean's opvallende stem.

Frank Ocean werd geboren in Long Beach, Californië. Toen hij vijf was, verhuisde zijn familie naar New Orleans waar hij bekend raakte met de lokale muziek en de jazz in de stad. Door orkaan Katrina in 2005 verhuisde Ocean terug naar Californië , naar Los Angeles. Zijn carrière begint als ghostwriter voor diverse artiesten als Brandy, Justin Bieber en John Legend. De grote doorbraak komt in 2010 als hij zich aansluit bij hip hop collectief OFWGKTA (Odd Future) . Zijn mixtape debuut Nostalgia, Ultra werd uitgebracht en er volgde zeer goede kritieken. De mixtape wekte de interesse van artiesten als Kanye West, Beyoncé en Jay-Z en mede daarom verscheen hij, met Grammy succes, op Watch The Throne van Jay-Z en Kanye West.

Frank Ocean is nog steeds lid van Odd Future, maar vaart vooral ook een zeer sterke eigen koers. Het concert op 2 juli in de Heineken Music Hall is het eerste concert van Frank Ocean in Nederland.

FRANK OCEAN

Dinsdag 2 juli 2013
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop is zojuist gestart via: www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl

http://frankocean.com/

https://twitter.com/frank_ocean