Extra concert Roger Waters: The Wall Live in GelreDome

25-03-2013 @ 20:43

Wegens groot succes geeft Roger Waters, het creatieve brein achter Pink Floyd een tweede concert van ‘The Wall’. Dit vindt op donderdag 18 juli plaats in GelreDome Arnhem, waar Waters voorafgaand aan zijn tournee repeteert. Vanwege de succesvolle kaartverkoop van het concert in de Amsterdam Arena op 8 september is besloten een extra concert toe te voegen aan de tournee die nu in Arnhem van start zal gaan. Waters stond in 2011 drie keer in een uitverkochte GelreDome.

Voor deze nieuwe tournee, heeft Roger WatersThe Wall” opnieuw ontworpen en opgeschaald om het ultieme stadion evenement te creëren. Om “The Wall” ervaring nog dichter bij de fans te brengen, waar ze ook zitten en de productie nog meer omvattend te maken voor deze grote zalen.

Roger Waters: “I’m extremely glad to be playing The Wall in Europe again. It’s going to be a lot of fun for all of us. I’ve reworked the show to play outdoors in large stadiums. It’s really good. Even more moving, engaging, dramatic and thrilling than the Arena shows. I’ve had to rethink the whole thing about stadiums. This wide wall stadium show couldn’t have been done 40 years ago. We couldn’t have filled the space in a way that would have been emotionally, musically and theatrically satisfying. Technology has changed. Now we can.”

Waters had “The Wall” eerder al opnieuw uitgevonden door het toepassen van moderne techniek en special effects bij zijn vorige tour in 2010. Die tour werd wereldwijd door het publiek omarmd tijdens talloze uitverkochte shows waaronder een record aantal van 9 uitverkochte avonden in het River Plate Stadium in Buenos Aires, Argentië. “The Wall” blijft een van de meest invloedrijke albums in de geschiedenis, met een groot effect op de popcultuur die nog in vele generaties muziekliefhebbers nagalmt. “The Wall” is al 192 keer live uitgevoerd voor meer dan 3,3 miljoen fans over de hele wereld, waardoor het nu al een van de meest succesvolle tournees in de rockgeschiedenis is.

The best Arena show ever. Period.” - New York Post
The Wall Live is flawless. Everyone should see it once before they die.”- Philadelphia Inquirer
The work resonates even more strongly than before” - The Independent
The Wall is a triumph of scale and ambition…. the pinnacle of rock achievement” The Times, London
You certainly get a lot of bang for your bucks” - The Telegraph
The Wall is the perfect screen for the most eye-popping, thought provoking concert animations and visual graphics I’ve ever seen.” - London Evening Standard
It is impossible not to be impressed with this show as a sensory experience” - The Guardian

Voor 2010 was "The Wall" eenvoudig te groot om te kunnen touren, maar de nieuwe stadions en de vooruitgang van de technologie hebben die moeilijkheden opgelost. Waters heeft de look en feel van de show aangepast om er zeker van te zijn dat het overeenkomt met de verbazingwekkende theatrale extravaganza waar “The Wall” legendarisch om is geworden, om het zo mogelijk te maken nog meer generaties te inspireren met het adembenemende, audiovisuele spektakel. Voor die tour was "The Wall" slechts 29 in zijn geheel opgevoerd in Engeland tijdens de 1980 tour van Pink Floyd ter promotie van het album en een keer tijdens de viering van de val van de muur in Berlijn.

ROGER WATERS - THE WALL LIVE

Donderdag 18 juli 2013
GelreDome Arnhem EXTRA CONCERT
Entree: € 59, € 65, € 75 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

Zondag 8 september 2013
Amsterdam Arena
Entree: € 39, € 49, € 59, € 65, € 75 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

http://www.roger-waters.com/

http://www.facebook.com/rogerwaters

https://twitter.com/rogerwaters