Rapper Tyga 25 mei naar Nederland

25-03-2013 @ 20:35

Tyga komt ook dit jaar met een spetterende show naar de Melkweg. Tijdens zijn show in 2012 heeft hij bewezen één van de hotste rappers van dit moment te zijn. Behalve de “klassiekers” van zijn voorgaande albums, presenteert Tyga op zaterdag 25 mei zijn nieuwste album ‘Hotel California’.

In 2007 was hij er ineens tijdens de MTV Video Music Awards: Tyga. De toen nog compleet onbekende hiphopper stond in de spotlights toen hij samen rockband Fall Out Boy, Travis McCoy van Gymclass Heroes en Lil’ Wayne een waanzinnig optreden gaf. Het resultaat: iedereen was laaiend enthousiast over de jonge rapper uit Compton, Los Angeles. Een jaar later presenteerde Tyga zijn debuutalbum ‘No Introduction’ dat door zowel de media als het publiek vol lof is ontvangen. Het hiervan afkomstige nummer ‘Deuces’ met Chris Brown werd bovendien genomineerd voor de Grammy Award voor Best Rap/Sung Collaboration. Ook immens populaire games als Madden NFL en Need for Speed en films als Fighting maken graag gebruik van Tyga’s opzwepende songs.

In 2012 kwam Tyga met de opvolger van ‘No Introduction’ die alle verwachtingen overtrof. Dankzij de hoogstaande producties, uiteenlopende arrangementen en samenwerkingen met onder andere Snoop Dogg, Drake en Nas, werd ook ‘Careless World: Rise of the Last King’ een regelrechte hit. Al in de eerste week gingen er maar liefst 61.000 exemplaren over de toonbank, waardoor het album direct op #4 van de Billboard Album Top 200 belandde. Dit voorjaar staat de release van Tyga’s derde album op de planning. Met gastoptredens van o.a. Rick Ross, Nicki Minaj, Chris Brown en Wiz Khalifa belooft ook ‘Hotel California’ een groot succes te worden.

Tyga weet live als geen ander een spectaculaire show neer te zetten, waarbij hij niet alleen bewijst een bijzonder getalenteerde rapper te zijn, maar ook een begenadigd zanger. Wil je Tyga zelf on stage meemaken? Kom dan op zaterdag 25 mei naar de Melkweg!

TYGA + Encore afterparty

Zaterdag 25 mei 2013

Melkweg – Amsterdam

Entree: € 23,50 (excl. servicekosten en lidmaatschap)

Aanvang: 21.00 uur

De kaartverkoop start op vrijdag 29 maart om 10.00 uur via www.melkweg.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

www.tygasworld.com 

www.facebook.com/tyga

https://twitter.com/Tyga