Earth Mk. II onder vleugels van Jacco Gardner uit op Excelsior Recordings

23-03-2013 @ 14:20

Twee tracks nu online te horen, voorprogramma Jacco Gardner aangekondigd

Hij kwam uit het niets zo leek het, die Jacco Gardner. Maar de Sixties-connaisseurs hadden hem en z'n toenmalige outfit al langer in het vizier. Want met The Skywalkers maakte Gardner en zijn beste-vriend-sinds-de-basisschool Hugo van de Poel één inmiddels tamelijk klassiek freakbeat-album: 'Year one'

En laat Hugo van de Poel nou ook met een eigen project voor de dag komen binnenkort: Earth Mk. II. Een band met 3 dames erin. Althans op het podium, want in de studio doet Hugo alles alleen met Jacco Gardner achter de knoppen.

Deze zomer verschijnt het albumdebuut van Earth Mk. II. Het album grijpt terug naar de hoogtijdagen van de psychedelica, maar is ook zeker verbonden met de 21ste eeuw. Dit is dan ook waar debuutsingle "Forever Yesterday" over gaat. De oncontroleerbare hang naar het verleden, maar de realisatie dat je de nostalgie nooit in zult (willen) halen.

Excelsior Recordings brengt de muziek van Earth Mk. II uit.

Earth Mk. II is het tragische resultaat van overmatig Syd Barrett-gebruik in Van de Poel’s jonge jaren. In tegenstelling tot Barrett zal hij proberen langer dan 1 album bij zijn band te blijven. “Wat ik met Earth Mk. II kan heb ik nog nooit eerder ervaren. Ik schrijf thuis liedjes, neem ze op met Jacco en speel ze vervolgens met de band. Naar deze vorm van liedjes maken heb ik altijd gestreefd. Vanaf mijn twaalfde heb ik in heel veel bandjes gezeten met Jacco, en waren we altijd samen met de songwriting bezig. Eigenlijk wilde we elkaar supporten in onze solo projecten, maar deze vorm van samenwerking is eigenlijk nog leuker. Ik heb een tijdje in Jacco’s band gespeeld en hij helpt mij nu aan de sound die ik zoek.”

In mei gaat de band een aantal keer optreden als voorprogramma van Jacco Gardner.

8 mei: Vera Groningen
9 mei: Luxor Arnhem
10 mei: Effenaar Eindhoven

http://earthmkii.tumblr.com/

https://soundcloud.com/excelsiorrecordings/sets/earth-mk-ii