Music Motion en Sterren.nl werken samen

14-03-2013 @ 21:08

Cursusmiddagen voor Nederlandstalige artiesten

Music Motion, de opleider voor de professionele Nederlandse muziekwereld, gaat een samenwerking aan met Sterren.nl, het digitale platform voor de Nederlandse muziek van de TROS. De twee zetten samen de cursusmiddagen ‘Hollandse artiesten gaan voor succes’ op.

Nederlandstalige muziek is nog nooit zo populair geweest en er komen ook steeds meer nieuwe artiesten bij. Maar niet alle beginnende artiesten weten hoe ze hun carrièrepad het beste kunnen bewandelen. “TROS Sterren.nl heeft talent altijd een podium geboden. De kunst voor dit talent is om op te vallen tussen alle artiesten en blijvend bij het publiek in de smaak te vallen. Samen met Music Motion willen wij die verdere professionalisering aanjagen”, aldus Paul Siteur, hoofd Sterren.nl.

Cursusmiddagen

Sterren.nl levert het netwerk van Nederlandstalige artiesten en de kennis van de Nederlandstalige muzieksector aan. Music Motion coacht de experts die hun kennis gaan delen met de nieuwe artiesten en neemt de organisatie van de middagen voor zijn rekening. Vanaf april zullen er in totaal zes cursussen zijn. Twee in Den Bosch en vier in Hilversum. In de herfst zijn er nog drie extra in het oosten van het land. Aan de workshops hebben onder anderen producer/manager Willem van Schijndel, labelbaas Robby Langendorff en dj Corné Klijn hun medewerking toegezegd.

Onderwerpen

Tijdens de cursusmiddagen leren de cursisten wat goede keuzes zijn om hun carrière een stap verder te brengen. De onderwerpen van de cursussen zijn ‘Mijn eigen single… hoe pak ik het goed aan?’, ‘Meer en betere optredens!’ en ‘Alles over promotie van Hollandse muziek’. Kortom, alles wat er komt kijken bij een artiestenbestaan. Aanmelden voor de workshops kan via http://www.sterren.nl/hagvs.

Over Sterren.nl
Sterren.nl is het toonaangevende platform van de TROS gericht op Nederlandse muziek en artiesten. Kijk voor meer informatie op http://www.sterren.nl.

Over Music Motion
Music Motion is een opleidingsinstituut voor de professionele Nederlandse muziekwereld. De organisatie is een landelijk kennis- en netwerkplatform voor muzikanten uit alle muziekgenres. Verder organiseert Music Motion netwerkbijeenkomsten en trainingen voor de muzieksector. Voor pop, klassieke muziek, jazz, wereldmuziek.

http://www.musicmotion.nl/