Eerste editie van 'De Wereld Draait Buiten' op 7 juli in Amsterdam

08-03-2013 @ 17:39

De Wereld Draait Door gaat deze zomer naar buiten. Met trots presenteert DWDD op zondag 7 juli a.s. vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam het festival ‘De Wereld Draait Buiten’ met artiesten als Ben Howard, Triggerfinger en Lianne La Havas en andere graag geziene gasten uit DWDD.

De Wereld Draait Buiten is een festival met zowel gevestigde artiesten als jonge nieuwe acts, uit binnen- en buitenland. DWDD heeft de afgelopen jaren een bijzondere band opgebouwd met zeer uiteenlopende artiesten. De muziek op het festival ligt in de lijn met de gevarieerde en jonge muziekprogrammering van DWDD. Artiesten die voor het festival getekend hebben zijn o.a. Ben Howard, Triggerfinger, Lianne La Havas, The Kik, Douwe Bob, Trixie Whitley, Tim Knol & Friends, Tangarine, Palio SuperSpeed Donkey, Parquet Courts, Fresku en Jungle by Night. Daarnaast biedt het festival ook een podium voor de DWDD-recordings met o.a. Djurre de Haan en Eefje de Visser. De komende weken worden er nog meer namen aan de line up toegevoegd en bekendgemaakt.

Naast live muziek biedt het festival een gevarieerd programma. Bekende DWDD gezichten zoals Pieter Derks, Nico Dijkshoorn, Robert Kranenborg, Jan Mulder, Freek Vonk, zorgen voor stand up comedy, lezingen, debatten en verrassende voordrachten.

De Wereld Draait Buiten bestaat uit vijf podia: de Westerunie, de Westerliefde, het Transformatorhuis, de Gashouder en het Westergasterras en als hoofdpodium de grote tent op het nabij gelegen grasveld. Het festival biedt ruimte aan ongeveer 10.000 bezoekers. 

DE WERELD DRAAIT BUITEN

Zondag 7 juli 2013
Westergasfabriek - Amsterdam
Entree: € 45 (excl. servicekosten)
Terrein open: 12.00 uur
Aanvang: 13.00 uur

http://www.dewerelddraaitbuiten.nl/