'Nieuw' album van Jimi Hendrix

24-02-2013 @ 23:32

Op 4 maart verschijnt het album ‘People, Hell and Angels’, met 12 niet eerder uitgebrachte tracks van Jimi Hendrix, opgenomen in de jaren ’68 – ’70. Op het album ook de single 'Somewhere' die nog niet eerder verscheen. Andere nummers op het album zijn nog niet eerder uitgebrachte versies van bekende/bestaande nummers, w.o. een live versie van 'Foxey Lady'

Wat ‘Valleys Of Neptune’ was voor de Experience periode ’67 – ’68, is dit album voor de drie post-Experience jaren daarna. De 12 tracks op dit album laten een excellerende Hendrix horen, in enkele gevallen met begeleiding van blazers, toetsen, percussie en een tweede gitaar. De productie is van Janie Hendrix, Eddie Kramer en John McDermott.

Voor velen is Jimi Hendrix een meer dan toonaangevend en zeker zeer invloedrijk gitarist, met legendarische vormen. Nadat hij midden jaren '60 in de VS veel optrad als begeleidingsgitarist kwam hij in contact met de bassist van The Animals, Chas Chandler, die hem vroeg mee naar Engeland te gaan. In Engeland vormde hij 'The Jimi Hendrix Experience', met Noel Redding en Mitch Mitchell. De single 'Hey Joe' (1966) levert hem een grote hit op. Ook het eerste album 'Are you Experienced' (1967) wordt een succes. In de VS blijft succes uit tot later in 1967.

Het derde album 'Electric Ladyland' (1968) wordt zijn grootste succes met o.a. de hits 'All along the watchtower' en 'Voodoo chile'. Op Woodstock 1969 verschijnt Hendrix met een nieuwe band. Meer bandwisselingen volgen. In 1970 bouwt hij in New York een eigen studio:  Electric Lady Studios. Tussendoor vliegt hij 30 augustus 1970 naar Engeland voor een optreden op het Isle Of Wight Festival.

Hendrix sterft op 18 september 1970 in London op 27 jarige leeftijd, nadat hij een overdosis slaappillen heeft ingenomen, met het drinken van wijn, waardoor hij in coma raakt. Over de ware toedracht is nooit helderheid gekomen en doen veel verhalen de ronde.

De muziekstijl van Hendrix was uniek en heeft enorm veel gitaristen in de wereld beïnvloed en nog steeds wordt hendrix als voorbeeld gebruikt.

Hendrix was 3x in Nederland, twee keer voor een tv-opnamen in 1967 (maart en november) en dezelfde dag als de tv-opname van 10 november trad hij op in Rotterdam voor een concert op de Hippy Happy Beurs voor Twieners in de Oude-Ahoy-hal, op de voormalige Heliport.  

http://www.jimihendrix.com/us/home

voor meer informatie: wikipedia