Unieke samenwerking Marc Romboy & Ken Ishii resulteert in betoverend album

18-02-2013 @ 10:36

Op papier was het al een gouden idee, in de praktijk overtreft het de stoutste verwachtingen. Want hoe Marc Romboy, al jaren een grootheid uit de Duitse technoscene, en de legendarische Japanse DJ Ken Ishii elkaar hebben gevonden mag gerust indrukwekkend worden genoemd. 'Taiyo' heet het album dat de heren samen hebben gemaakt; een album vol elektronische hoogstandjes, techno met filmische aspecten, klassiek en modern tegelijk. Kortom, twee werelden die perfect samenkomen voor een betoverende techno-album.

Uitgebracht op Romboy's eigen Systematic Recordings toont de Duitser met dit album wederom een brede blik op de techno. Van diepe, spacey elektronica en Detroit naar deephouse en catchy dansvloerhits -in elke hoek heeft het label uit Mönchengladbach wel zijn sporen verdiend. Niet verwonderlijk dat Romboy ook zijn klassiekers kent en met de wereldberoemde dj/producer Ken Ishii in zee is gegaan.

Ken Ishii geldt tenslotte als grondlegger van de Japanse techno. Actief sinds de jaren 90 liet hij zich inspireren door de oorspronkelijke Detroit techno, om zo tot een geheel eigen geluid te komen, vaak vol hypnotiserende ritmes en experimentele geluiden. Het leverde hem al snel wereldfaam, tot op de dag van vandaag wordt Ishii door vele DJ's genoemd als bron van inspiratie. En nog altijd is de Japanner actief, gebruik makend van de nieuwste techniek om zijn muziek naar een hoger plan te trekken.

'Taiyo' past in die traditie. Het zeven tracks tellende album is één lange luistertrip, vol bedwelmende techno waarin zowel typisch Duitse rauwheid als verfijnde Japanse ritmiek in te horen is. Zo is er iets moois ontstaan, een album dat onmiskenbare clubmuziek laat horen, maar ook filmische soundscapes een rol laat spelen.

"Dit was een zeer bijzondere ervaring voor mij", aldus Romboy in een eerste reactie. "Ken kwam met ideeën, geluiden, sequences en melodieën die ik nooit zou hebben bedacht. De bijzondere atmosfeer van zijn meest fameuze hit Extra (R&S Records, 1995) is met dit album zeker weer tot leven gekomen. Dit is echt voor dansvloer én koptelefoon!"

Marc Romboy & Ken Ishii - Taiyo is uit op Systematic Recordings en o.a. verkrijgbaar via Beatport.

Album mix op Soundcloud

www.marcromboy.com
www.kenishii.com
www.systematic-recordings.com

https://twitter.com/marcromboy

https://twitter.com/K_Ishii_70Drums