Ferry Corsten gaat unplugged met nieuwe single

07-02-2013 @ 17:00

De nieuwe single van Ferry Corsten, getiteld: Not Coming Down, heeft wel een hele bijzondere versie gekregen. Afkomstig van zijn succesvolle studioalbum WKND is de van oorsprong dance productie getransformeerd in een ‘Acoustic Radio Edit’, waarbij de drumcomputer en ritmesecties voor heel even op non actief stonden. Waar de originele radio edit na het akoestische intro van 1,5 minuut uitmondt in een euforische trance track met festival proporties, blijft de akoestische versie een ingetogen ballad met een hoog kippenvel-gehalte, niet in de laatste plaats dankzij de geweldige vocalen van de New Yorkse Betsie Larkin.

De akoestische versie van Not Coming Down had haar debuut in Het Glazen Huis tijdens Serious Request 2012. 3FM DJ Gerard Ekdom honoreerde, na een telefonisch interview met Corsten, de single met airplay ten overstaande van TV kijkend en radio luisterend Nederland en de duizenden aanwezigen op de Oude Markt in Enschede. De tweets met hashtag #SR12 die hierop volgden waren unaniem lovend, waarbij in sommige tweets de single zelfs tot ‘mooiste Ferry Corsten nummer ooit’ gebombardeerd werd. Ondertussen is Not Coming Down op 538 tijdens Maak-t-of-Kraak-t met een indrukwekkende 84,5% gemaakt door de luisteraars, de hoogste score voor een Ferry Corsten single tot dusver.

Tijdens de acht uur durende NYE uitzending van Corsten’s Countdown op het gezaghebbende radiostation SiriusXM in New York, integraal uitgezonden via de Corsten’s Countdown site, de Ferry Corsten iPhone en Android app en Corsten’s globale radiopartners, introduceerde vocaliste Betsie Larkin de single live in de studio voor een groot internationaal publiek. Zowel de Corsten’s Countdown hashtag #cc12 als de twitter accounts @ferrycorsten en @ferrycorstencc werden wereldwijd trending tijdens deze uitzending in landen als de USA, Canada, UK, Australië, Japan, Argentinië, Mexico en Nederland.

Ferry Corsten ft. Betsie LarkinNot Coming Down (Acoustic Radio Edit) is o.a. te beluisteren op YouTube

www.ferrycorsten.com