Minister Bussemaker overhandigt EBBA Award aan Dope D.O.D.

08-01-2013 @ 17:53

Woensdag 9 januari 2013 reikt Jet Bussemaker, Minister van Cultuur, een European Border Breakers Award (EBBA Award) uit aan de Nederlandse hiphopformatie Dope D.O.D.

Dit gebeurt tijdens de jubileumeditie van de EBBA Awards waar tien Europese artiesten, die het afgelopen jaar met hun eerste release succesvol waren buiten hun eigen landsgrenzen, door de Europese Commissie worden onderscheiden.

Het prijzengala van de EBBA Awards is onderdeel van de openingsavond van Eurosonic Noorderslag in Groningen. De presentatie is in handen van de legendarische BBC-presentator Jools Holland en zangeres/actrice Birgit Schuurman. Er zijn optredens van Alphabeat (special guest), Amor Electro, C2C, Dope D.O.D., Ewert and the two Dragons, French Films, Juan Zelada, Katie Melua (special guest) en Nabiha.

De winnaars van de European Border Breakers Awards 2013 zijn:

Amor Electro (Portugal)
C2C (Frankrijk)
Dope D.O.D. (Nederland)
Ewert and The Two Dragons (Estland)
Emeli Sandé (Groot Brittannië)
French Films (Finland)
Juan Zelada (Spanje)
Nabiha (Denemarken)
Of Monsters and Men (IJsland)
Niki and the Dove (Zweden)

De EBBA Awards ceremonie, met optredens van veel van de winnende acts, wordt opgenomen en uitgezonden door omroep NTR. Ook wordt het live uitgezonden via Youtube. Daarnaast wordt de show door heel Europa verslagen en uitgezonden, waaronder door televisie- en radiostations die zijn aangesloten bij de European Broadcasting Union (EBU).

De EBBA Awards, nu in hun tiende jaar, worden gefinancierd door het EU Culture Programme en georganiseerd door Eurosonic Noorderslag, in samenwerking met de European Broadcasting Union. De EBBA Awards worden ondersteund door Buma Cultuur, SNN, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Provincie Groningen, NTR, Nielsen Music, Music Week en European Music Office.

Meer informatie: www.ebba-awards.eu