Nieuwe editie van [PIAS] Nites op 15 februari 2013 in Amsterdam

18-12-2012 @ 12:48

Kortgeleden werd bekend dat er een nieuwe editie van [PIAS] Nites op Eurosonic/Noorderslag zal plaatsvinden. Speciaal voor de teleurgestelde mensen die fan zijn van [PIAS] Nites maar geen Eurosonic kaartje hebben, is er een nieuwe datum geprikt voor de volgende editie. Op 15 februari 2013 vindt er een [PIAS] Nites plaats in PLLEK in Amsterdam, een bijzondere locatie aan het IJ. Helemaal des [PIAS] Nites! Op deze avond spelen Lord Huron (US), Champs (UK) en Qeaux Qeaux Joans (NL).

LORD HURON. Een naam die bij de meeste mensen nog geen belletje zal doen rinkelen. De Amerikaanse band onder leiding van Ben Schneider begon in 2010. De naam stamt af van Lake Huron, de streek waar Schneider vandaan komt. Mooie afropopritmes, Local Natives-achtige harmonieen, Fleet Foxes-achtige volle sound. Het album ‘Lonesome Dreams’ komt uit op 21 januari 2013 en nog geen 3 weken later staan ze op onze eigen [PIAS] Nites!

Toen we hoorden dat we CHAMPS op deze editie konden krijgen, was er geen enkele twijfel. CHAMPS is een band waar we nu al geen genoeg van kunnen krijgen. De link met The Bees was al bekend, de drummer van The Bees is in deze band de bassist en samen met de broers David en Michael Champion vormen ze nu dus CHAMPS. Op dit moment is alleen het nummer ‘St.Peters’ op Youtube te horen. De dreamfolk druipt hier al vanaf en het hele album volgt snel. Maar eerst nog te zien in Amsterdam voor de mensen die geen kaartje hebben voor Eurosonic!

Haar relatie met blueslegende Seasick Steve is al breed uitgemeten in de media en Giel betoverde ze onlangs ook al met haar stem. Qeaux Qeaux Joans heeft inmiddels een prachtig album uitgebracht met alternatieve Rhythm & Blues getiteld ‘No Man’s Land’. Eigenlijk is het maar gevaarlijk dat ze op [PIAS] Nites speelt op de locatie aan het IJ want met haar fluwelen stem laat ze met gemak de schepen op elkaar invaren.

3voor12 zal het hele evenement registeren. De opnames zijn te zien op Cultura24 op 26 februari 2013 van 20:30-21:30 en op de 3voor12 Luisterpaal. Ook wordt het evenement uitgezonden op 3voor12 Radio op 3FM.

PLLEK heeft ook een restaurant waar voor aanvangst van de avond gedineerd kan worden. Reserveer wel tijdig!

[PIAS] NITES in samenwerking met FRIENDLY FIRE
Datum: 15 februari 2013
Locatie: Pllek, Neveritaweg 59 in Amsterdam
Ticket: €14,- exclusief €1,40 service kosten

Meer info: www.piasnites.com, www.facebook.com/piasnitesnederland, www.twitter.com/piasnitesnederland, www.friendy-fire.nl www.pllek.nl