Muse in juni 2013 terug voor show in Amsterdam Arena

16-11-2012 @ 21:03

Het concert in Ziggo Dome moet nog plaatsvinden, maar zojuist is bevestigd dat Muse in de zomer van 2013 terugkomt. Op dinsdag 4 juni geeft de Britse rockband een concert in de Amsterdam ArenA.

In september is het nieuwste, zesde studioalbum van Muse uitgekomen, getiteld 'The 2nd Law'. Grotesk, bombastisch en simpelweg een kunstwerk, zo mag het album wel genoemd worden. Inmiddels is 'The 2nd Law' goud en ligt platina te loeren, was de single 'Survival' al geruime tijd daarvoor gekroond tot het officiële themanummer van de Olympische Spelen en zullen we op 17 december live-uitvoeringen van enkele 2nd Law songs zien in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Na de oprichting in 1994 brengt Muse vijf jaar later het debuut 'Showbiz' uit, dat onder andere de singles 'Muscle Museum' en 'Sunburn' bevat. Een succesvoller album was de 'Origin of Symmetry' uit 2001 met hierop de hits 'Plug In Baby' en 'New Born'. Na de albums 'Absolution' (2003) en 'Black Holes and Revelations' (2006) is Nederland overtuigd. De opvolger 'The Resistance' komt dan ook direct binnen op #1 van de Nederlandse Album Top 100 en wordt platina.

Nederland smult van de progressieve, alternatieve spacerock van Muse. De band brengt de perfecte mix van hardrock, glam en klassieke invloeden en vult die fusie in het latere werk soms zelfs aan met electronica. Zanger Matthew Bellamy over de connectie tussen hardrock en klassiek: "Onze muziek is gebaseerd op het conflict tussen het fysieke, agressieve gevoel van de harde rock, en het meer overpeinzende en abstracte van klassieke muziek . Wat wij proberen te doen is een brug te bouwen tussen die twee, en daarmee iets volkomen nieuws en origineels te bedenken." Teksten gaan over liefde, complottheorieën, het buitenaardse en politieke kwesties. Bellamy schuwt niets. Tijdens liveshows wordt Muse omringd door een enorm over-the-top visueel spektakel.

3Voor12 over het optreden van Muse op Pinkpop 2007: "bombastische superrock van kosmische proporties. Een overdonderende geluidsmachine met duizelingwekkende arrangementen en grootse thema's. Muse balanceert op de rand van grootheidswaanzin, maar weet precies waar de grens ligt." Na Pinkpop 2007 heeft Muse in ons land nog concerten gegeven in de Brabanthallen en het Nijmeegse Goffertpark. En na het aankomende uitverkochte concert in de Ziggo Dome (17 december) is op 4 juni 2013 de Amsterdam ArenA aan de beurt. Over-the-top voor gevorderden.

MUSE, THE 2ND LAW WORLD TOUR

Dinsdag 4 juni 2013
Amsterdam ArenA
Entree: € 45 / € 49 /€ 57 / € 59 / € 65 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.00 uur

http://www.muse.mu/