Behoedzame onverschilligheid: Rood Adeo

21-10-2012 @ 12:13

Op 25 september verscheen het nieuwe album 'Mindful Indifference' van singer-songwriter en multi-instrumentalist Rood Adeo. De Nijmegenaar met prachtige rauwe stem speelt het merendeel op het album zelf in en bouwde zo, spoor voor spoor, aan een album waar levenslust en sombere eenzaamheid elkaar afwisselen.

Rood Adeo koos bewust voor een aanpak waarbij hij een zo groot mogelijk deel van het opnameproces in eigen handen had. 'Mindful Indifference' is het resultaat van 18 maanden muziek maken en teksten schrijven zonder de tijdsdruk die vaak komt kijken bij het opnemen van een album in de studio.

Zijn muzikale veelzijdigheid (Rood speelt op het album gitaar, bas, piano, drums en percussie, de celesta, de sanza, traporgel en een synthesizer) is duidelijk terug te horen op elke track en hij combineert deze muziek met zijn breekbare zang. De klankkleur van zijn stem doet denken aan die van Tom Waits, gevormd door precies genoeg sigaretten en goede whiskey.

Rood Adeo, eigen naam is: Roderik Adeo. Jansz, is sinds 1994 actief als artiest. Zijn debuutalbum 'Fool's tango' verscheen in 1997. Op dat album zingt hij een duet met Fay Lovsky. Hierna verschenen solo of met zijn band Nighthawks At The Diner, "Walkin’ On Eggs" (1998), "How About The Next Millennium" (1999), "Retrato" (2000), "Transit Cellophane" (2002), "Perfect Life" (2009).

http://www.natd.nl/