Zazi goes 'Tour de France'

21-06-2013 @ 21:37

Op 29 juni gaat de 100ste editie van de Tour de France van start: de dames van het muzikale drietal Zazí schreven hiervoor dé perfecte soundtrack… laat de Tour, Tour, Tour de France maar beginnen!

Het nummer ‘Tour de France’ is afkomstig van het recentelijk verschenen debuutalbum Siren Song. Het album werd 15 juni feestelijk gepresenteerd in Amsterdam, het eerste exemplaar ontvingen Sabien, Dafne en Margriet uit handen van Erik van Muiswinkel. Met Siren Song verleiden de dames net als in de eeuwenoude mythe hun publiek met hun veelal meerstemmige, vaak opzwepende en dan weer prachtig intieme muziek. De band laat zich niet beperken door grenzen: het album biedt een mix aan stijlen en bevat liedjes in het Engels, Frans, Duits, Spaans en zelfs Noors.

Tour de France’ kwam tot stand in samenwerking met Fay Lovsky en producers Rik Elstgeest (Kopna Kopna, Alamo Race Track, Eckhart) en Gerry Arling (Arling & Cameron). Dat Zazí een speciale band heeft met la France is te herleiden naar de fundering van de band die werd gelegd in Parijs, toen ze elkaar via een wederzijdse vriend ontmoetten op de trappen van de Sacré-Coeur. Ze vormden een trio, schreven zich in voor het Concours de la Chanson in 2009 en wonnen prompt de eerste prijs. Vanaf dat moment ging alles in een stroomversnelling: van meerdere tours de US en een eigen tournee langs de Nederlandse theaters tot de radiohit ‘Turn Me On’ en de release van het debuutalbum.

Nieuwswebsite NU.nl in de albumrecensie van Siren Song over ‘Tour de France’: “Het met Fay Lovski geschreven Tour De France is wederom een potentiële zomerhit en lijkt voorbestemd voor de radioverslaggeving van het gelijknamige wielerevenement.

http://www.zazimusic.com/

https://twitter.com/ZaziMusic

downloadlink album