Biografie én nieuwe single van Jan Smit

18-10-2012 @ 23:11

Donderdag 18 oktober, aan de vooravond van zijn concertreeks in het Rotterdamse Ahoy, kreeg Jan Smit het eerste exemplaar van het boek “Het geheim van de Smit” overhandigd door Peter van der Vorst. Het vijftienjarig jubileum van de Volendamse zanger is de aanleiding voor deze biografie, waarin niet alleen Jan zijn eigen verhaal vertelt, maar ook familieleden, zijn managers en diverse BNers aan het woord komen. Het boek is vanaf maandag 22 oktober verkrijgbaar.

Tijdens deze persbijeenkomst in Volendam, werd tevens de nieuwe single van Jan Smit gepresenteerd: een splinternieuwe versie van het nummer “Sla je armen om me heen”, dat tevens de titelsong is van de speelfilm “Het Bombardement”. De bijbehorende videoclip, gelardeerd met beelden uit de film, was voor het eerst te zien in het programma RTL-Boulevard op RTL 4.

Op deze splinternieuwe versie van het nummer maakt actrice Roos van Erkel, de tegenspeelster van Jan in de film, haar debuut, terwijl Jan op zijn beurt zal debuteren als filmacteur in de film “Het Bombardement”, die in december in de Nederlandse bioscopen zal gaan draaien. De originele versie van “Sla je armen om me heen” is terug te vinden op het #1 album “Vrienden” van Jan Smit, dat in augustus is uitgebracht.

Met Jan samen aan iets werken is gewoon een feest. Dat was al op de set van de film Het Bombardement, hoewel dat best pittig was met ontzettend lange draaidagen. Jan is echter een enorme doorbijter, die bovendien zorgt dat de sfeer goed blijft, wat er ook gebeurt. Zingen was voor mij een hele nieuwe ervaring, maar Jan stelde me helemaal op mijn gemak in de studio en toen ging het eigenlijk bijna vanzelf. Ik vind het echt geweldig, dat ik nu ook een rolletje heb als zangeres. Het liedje past prachtig bij de film. Ik hoop heel erg dat mensen het mooi vinden,” aldus Roos van Erkel.

Het nummer van Jan met Roos van Erkel is vanaf vrijdag 19 oktober digitaal beschikbaar en wordt vrijdag 26 oktober uitgebracht in een prachtige digipack. Naast het duet met Roos, bevat de digipack ook de originele versie van het nummer, een ‘making of’ en een 12-pagina’s tellend boekwerkje met foto’s uit de film.

www.jansmit.com