Platina voor 'Echte vrienden' van Jan Smit & Gerard Joling

26-06-2012 @ 20:36

De single “Echte Vrienden”, het duet van Jan Smit en Gerard Joling, staat voor de derde week op de eerste plaats van de vaderlandse hitlijst, w.o. de Sterren.nl Top 20. De single heeft tot nu toe meer 20.000 exemplaren verkocht en dat is tegenwoordig goed voor platina.

Op 25 juni, tijdens de uitzending van het tv-programma VI Oranje op RTL4, was Jan Smit als gast aan tafel. Ook Gerard Joling was uitgenodigd in de VI Oranje studio, dus het overhandigen van een platina award aan beide zangers voor de single “Echte Vrienden”, was een ‘inkoppertje’ voor de presentatoren.

Jan had heel even tijd vrij kunnen maken om, tussen de opnamen door van de Nederlandse speelfilm “Het Bombardement”, bij de tv-uitzending aanwezig te zijn. De film waarin hij de hoofdrol vervult en die gedeeltelijk in Boedapest wordt opgenomen, zal eind 2012 in de Nederlandse bioscopen gaan draaien.

Aan het eind van het programma brachten Jan en Gerard het bekroonde “Echte Vrienden”, de 15e #1 hit van Jan Smit, ook nog ten gehore.

Van Jan Smit, die dit jaar zijn vijftienjarig jubileum viert, verschijnt 10 augustus het nieuwe album, getiteld “Vrienden”.

In het kader van zijn jubileum geeft Jan Smit 5 concerten in Ahoy, te Rotterdam, nl 26, 27 en 28 oktober die al zijn uitverkocht. Voor het optreden op 20 oktober en het middagconcert op zondag 21 oktober zijn nog kaarten beschikbaar. Ticketinformatie is terug te vinden op de website van Jan Smit.

www.jansmit.com

 

fotocredit: Aloys Buys