Tournee van Doe Maar begin 2013

14-10-2012 @ 21:02

Doe Maar heeft bekendgemaakt na hun succesvolle Symphonica in Rosso concerten dat ze begin 2013 terugkeren op de Nederlandse podia. “We hadden het tijdens de try-outs zo naar ons zin op het podium dat we de smaak helemaal te pakken hebben”, aldus de band. “We hoorden dat sommige mensen Arnhem erg ver weg vonden, dus we dachten, als Mozes niet naar de berg komt, komt de berg maar naar Mozes. De allerlaatste kans voor mensen om ons nog te zien.”

De “Glad IJs” tour start op vrijdag 11 januari in de Rodahal in Kerkrade. Verder treedt de band op in Utrecht, Enschede, Eindhoven en Groningen. De tournee wordt afgesloten op 12 februari in de Heineken Music Hall in Amsterdam. 

Begin jaren '80 ontketende Doe Maar een rage in Nederland die vergelijkbaar was met die van The Beatles in hun hoogtijdagen. De band scoorde vele grote hits als ‘Doris Day’, ‘Is dit alles’, ‘De bom’, ‘1 Nacht alleen’ en ‘Pa’.

Dit jaar is Doe Maar hoofdgast van de zevende Symphonica in Rosso serie. Op 13, 17, 19 en 20 oktober staat de band met het 60-koppige symfonische orkest Guido’s Orchestra en de gastartiesten Gers Pardoel, Frank Boeijen, Het Goede Doel, Erik Mesie (Toontje Lager) en Nol Havens (VOF De Kunst) in GelreDome Arnhem. 9 Oktober werd de band onderscheiden met een Edison Oeuvre-award.

DOE MAAR - GLAD IJS TOUR

11 januari Rodahal - Kerkrade
16 januari Vredenburg LR - Utrecht
21 januari Muziekcentrum - Enschede
02 februari Klokgebouw - Eindhoven
08 februari Martiniplaza - Groningen
12 februari Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 49 (excl. servicekosten)

http://www.doemaar.nl/home/