Muziek van Radiohead uitgevoerd door de eigenwijze strijkers van Zapp 4

12-10-2012 @ 20:42

We Suck Young Blood - The Radiohead Songbook: een unieke benadering van het oeuvre van één van de meest geliefde Britse bands van de laatste 2 decennia. Het nieuwe album van Zapp 4 is beschikbaar vanaf 14 oktober.

Het onconventionele strijkkwartet Zapp 4 vertolkt op geheel eigen wijze een aantal klassiekers (o.a. Paranoid Android, Exit Music) en ook minder bekend materiaal van Radiohead en frontman Thom Yorke (b.v. Give Up The Ghost en The Eraser). Geen klakkeloze covers, maar frisse bewerkingen waarbij de kern van iedere song intact wordt gelaten en een universum van nieuwe mogelijkheden de muziek van Radiohead verrijkt. De speelsheid en tijdloze lyrische benadering van Radiohead sluit naadloos aan op die van Zapp 4.

Zapp 4 bestaat uit Jasper le Clercq (viool), Jeffrey Bruinsma (viool), Oene van Geel (altviool) en Emile Visser (cello). Het is een band met de bezetting van een strijkkwartet en combineert groove, improvisatie en fantasie met gepassioneerde soli. Zapp 4 is een energieke live-act waar de vonken van afspatten. Ze ronken, funken, knarsen, hameren en glinsteren dat het een lieve lust is. Ze bereiken een divers publiek. Zo kun je Zapp 4 op zowel Lowlands als in Het Concertgebouw tegenkomen.

Zapp 4 won dit jaar de Sena Performers Toonzetters Prijs 2012.

'We Suck Young Blood - The Radiohead Songbook' komt uit op het label Buzz, distributie via Challenge

http://www.zapp4.com/