Internationale Beatles ' verzamelbeurs in leiden op 28 oktober

06-10-2012 @ 12:35

The Beatles zijn al meer dan 40 jaar "uit elkaar" maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude albums gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank. De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen "klassiek" genoemd worden. Het nummer "Yesterday" werd zelfs uitgekozen tot "song van de (twintigste) eeuw".

42 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, is er nog steeds een grote belangstelling voor alles wat de "fab four" gedaan hebben. Ex-Beatles Paul McCartney en Ringo Starr treden na al die tijd nog steeds op voor uitverkochte zalen. Paul McCartney gaf in maart 2012 nog een daverend 3 uur durend concert in een uitverkocht Ahoy in Rotterdam. En 5 oktober was het 50 jaar geleden dat de debuutsingle ("Love Me Do") werd uitgebracht, en dat gaat gevierd worden in Leiden!

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zondag 28 oktober terecht in het Best Western City Hotel aan de Lange Mare 43 in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 28ste keer, "BEAT-MEET" plaats vindt.

Op deze Beatles beurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP's, singletjes, CD's, DVD's, boeken, bladen,video's en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn.

Er worden standhouders uit Engeland, Duitsland, Belgie en natuurlijk uit Nederland verwacht, dus het aanbod zal spectaculair zijn. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld (zelfs vanuit Australië en de USA) naar Nederland!

Tevens zijn er stands van the Beatles en Paul McCartney fanclubs. Verder signeren diverse schrijvers hun boeken: Tom Egbers (NOS TV) signeert zijn boek over Rory Storm, Flip Vuijsje signeert zijn boek over The Beatles & the Rolling Stones en Aad Knikman signeert zijn boek Love me do-The Beatles halverwege. Deze boeken zijn op de beurs te koop en worden op verzoek door de schrijvers gesigneerd. Verder vertelt Ron van der Lem over zijn ontmoeting met Paul McCartney en is er live muziek van Yorick van Norden van beatgroep The Hype.

Bezoekers kunnen ook Beatles muziek of souveniers mee nemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren.

Deze dag wordt georganiseerd door Franck Leenheer in samenwerking met www.beatlesfanclub.nl, de best bezochte Nederlandstalige Beatles website.