Internationale Beatles' verzamelaarsbeurs in Leiden op 24 juni

05-06-2012 @ 22:08

The Beatles zijn al meer dan 40 jaar "uit elkaar" maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude albums gigantisch. Elk jaar worden er wereldwijd nog miljoenen verkocht !! Ook het in 2011 opnieuw uitgebrachte "Beatles One" album stond weer #1 in diverse download charts. De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen "klassiek" genoemd worden. Het Lennon & McCartney nummer "Yesterday" werd zelfs verkozen tot "song van de (twintigste) eeuw".

42 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de "fab four" gedaan hebben. Ex-Beatles Paul McCartney en Ringo Starr treden na al die tijd nog steeds op voor uitverkochte zalen. Paul McCartney gaf in maart dit jaar nog een daverend 3 uur durend concert in een uitverkocht Ahoy in Rotterdam en jl. maandag 4 juni trad hij op voor de Engelse koningin Elisabeth II vanwege haar 60-jarig jubileum concert voor Buckingham Palace, samen met vele andere artiesten.

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zondag 24 juni terecht in het Best Western City Hotel aan de Lange Mare 43 in Leiden (dichtbij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 27ste keer, "BEAT-MEET" plaatsvindt.

Op deze Beatles beurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP's, singletjes, CD's, DVD's, boeken, bladen, video's en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn.

Er worden standhouders uit Engeland, Duitsland, Belgie, Japan en natuurlijk uit Nederland verwacht, dus het aanbod zal spectaculair zijn. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld (zelfs vanuit Australie en de USA) naar Nederland!!

Tevens zijn er stands van the Beatles en Paul McCartney fanclubs. Ook aanwezig is Ed Dieckmann, de schrijver van het boek "Beatles-Made in Holland" (een uit 2 delen bestaand compleet overzicht van de in Nederland gemaakte Beatles- en solo-albums). Deze boeken zijn op de beurs te koop en worden op verzoek door de schrijver gesigneerd.

Bezoekers kunnen ook Beatles platen of souveniers mee nemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren.

Deze dag wordt georganiseerd door Franck Leenheer in samenwerking met www.beatlesfanclub.nl, de best bezochte Nederlandstalige Beatles website.

"BEAT-MEET 2012" in Leiden is open van 11-16 uur en de entree bedraagt 4 Euro.