Eerste Nederlandse Onafhankelijke Labelmarkt groot succes

02-09-2012 @ 23:51

De eerste Onafhankelijke Label Markt in de Amsterdamse Tolhuistuin is 2 september bezocht door meer dan 1200 mensen. Op de muziekmarkt etaleerden en verkochten diverse muziekmaatschappijen hun spullen direct aan het publiek. Het gros van de indies die anno 2012 actief zijn in Nederland stonden met een eigen kraam in de Tolhuistuin. Van Snowstar Records tot NON Records en van Top Notch tot Excelsior Recordings. Ook vertegenwoordigers van o.a. 4AD, XL Recordings, Mute, Sub Pop, Beggars, Konkurrent en [PIAS]. Verder stonden Goomah Music, Cool Buzz, Rush Hour, Noah's Ark, Suburban, Delsin, Grey Past Records, Quadrofoon, Epitaph, Dox Records en Smikkelbaard met exclusieve producten in de Tolhuistuin.

Ook waren er akoestische optredens van onder meer awkward i, Case Mayfield, I Am Oak en TDTMCM. Na afloop van de markt gaf Anne Soldaat met zijn band een onaangekondigd optreden in de splinternieuwe IJzaal van het Tolhuistuin-complex.

En zo werd deze 'viering van de onafhankelijke popcultuur' een groot succes. Muziekliefhebbers uit het hele land zochten in de fraaie najaarszon naar de bijzondere cd's, vinyl, speciale uitgaven, boeken, posters, misdrukken en andere exclusieve spullen die tentoongesteld én verkocht werden.