Concert Elton John & band in september in Ziggo Dome Amsterdam

12-06-2012 @ 16:27

Op zaterdag 22 september geeft Elton John een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert van Elton John is met zijn volledige band.

De Britse poplegende Sir Elton John heeft een geweldig aantal hits op zijn naam staan, waaronder 'Your Song', 'Nikita', 'Rocket Man', 'Tiny Dancer', 'Candle In The Wind' en 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'. De legendarische zanger en pianist is een van de grootste singer/songwriters uit de muziekgeschiedenis, zijn carrière omvat al meer dan vijf decennia en zijn nummers zijn alom bekend en worden veelvuldig vertolkt door andere artiesten. Elton John is een van de best verkopende solo-artiesten aller tijden, met 35 gouden en 25 platina albums en 29 opeenvolgende US Top 40 hits.

Elton John breekt in 1970 door met het nummer 'Your Song' van het debuutalbum 'Empty Sky'. Vanaf dat moment komt zijn carrière in een stroomversnelling en scoort hij hit na hit. Samen met George Michael heeft hij in 1991 de wereldwijde hit 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'. Drie jaar later verzorgt hij de soundtrack 'Can You Feel The Love Tonight' voor de Disneyfilm Lion King. Tijdens de begrafenis van prinses Diana in 1997 speelt John het nummer 'Candle In The Wind'. Het wordt, met 37 miljoen exemplaren, de op één na bestverkochte single aller tijden. Sinds het begin van zijn carrière gaf Elton John meer dan 3000 concerten over de hele wereld.

Live geniet Elton John een uitstekende reputatie. Zijn concerten zijn bevlogen, met al zijn grote hits en van gedragen ballads tot uitbundige rock- en popsongs. Elton John gaf op 4 juni nog een optreden bij Buckingham Palace ter ere van de Engelse koningin Elisabeth: The Queen’s Diamond Jubile.

De laatste keer dat Elton John een concert in Nederland gaf was in 2009 in Ahoy in Rotterdam. De entreeprijzen van het concert liggen ver onder wat Elton John normaliter vraagt voor een concert. Elton John wil zijn gedupeerde fans van het Royal Beach Concert tegemoet komen. Het Royal Beach Concert waar o.a. Elton John zou optreden, heeft niet plaatsgevonden en de bezoekers kregen hun entreegeld niet terug van de failliete organisatie. Alhoewel Elton John niets met de organisatie en de financiën te maken had, wil hij graag een gebaar maken naar zijn fans met deze lage entreeprijzen voor zijn concert in de Ziggo Dome. Elton John treedt in juni en juli op in Europa en vervolgt dan zijn tournee in de VS en Canada en komt 22 september terug voor het optreden in Amsterdam.

ELTON JOHN AND HIS BAND

Zaterdag 22 september
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 45, € 50, € 55 (excl. servicekosten).
Aanvang: 20.00 uur

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.
http://web.eltonjohn.com/index.jsp

https://twitter.com/#!/eltonjohndotcom