Ghostpoet tekent bij [PIAS]

03-06-2012 @ 10:18

Rapper Ghostpoet heeft een wereldwijd contract getekend bij muzieklabel [PIAS] Recordings. Ghostpoet staat bekend als een van de meest talentvolle Engelse rappers van zijn generatie.

In 2011 bracht de Londense Ghostpoet (Obaro Ejimiwe) zijn debuutalbum ‘Peanut Butter Blues & Melancholy Jam’ uit. Met dat genreoverstijgende album maakte hij grote indruk op de Engelse muziekcritici en sleepte hij een nominatie voor een Mercury Prize Award in de wacht. De stijl van Ghostpoet lijkt in niets op die van zijn Engelse collega-rappers. Met poëtische teksten op hypnotiserende beats vertelt hij je verhalen over de ondraaglijke lichtheid van het bestaan en andere belangwekkende zaken in zijn leven.

Peter Thompson van [PIAS] zegt over de nieuwe aanwinst: “Obaro (Ghostpoet) is een unieke artiest en een van de besten in zijn genre. Zijn nieuwe album zal niet uitkomen voor begin 2013 maar we voelen nu al dat dit een hele belangrijke release wordt voor het label, voor de artiest en voor de Britse muziek.Ghostpoet zelf zegt zeer blij te zijn met de deal en hoopt blijdschap te kunnen brengen naar oren in de gehele wereld.

Aankomende zomer zal Ghostpoet beginnen met het opnameproces van zijn voor 2013 geplande nieuwe album.

De komende maanden zal Ghostpoet optreden op vele festivals waaronder [PIAS] NITES in Paradiso op 11 juni.

Bekijk hier een optreden van Ghostpoet bij ‘Later with Jools Holland’

http://www.ghostpoet.co.uk/

https://twitter.com/#!/ghostpoet