Housequake festival 12 mei te volgen via livestream

09-05-2012 @ 20:27

De opbouw van Housequake Festival - zaterdag 12 mei op Aquabest - is momenteel in volle gang. Te midden van het doorgaans liefelijke recreatieterrein wordt gewerkt aan een indrukwekkende partij wolkenkrabbers, waar Housequake-duo Roog & Erick E alle kleuren van het housepalet laat horen. Van deephouse tot techhouse; the sky is the limit. Alles wordt uit de kast getrokken: state of the art soundsystem, oogverblindende led blinders, lasers, vuurwerk en voor het eerst is de back2back show zelfs wereldwijd live te volgen via livestreaming.

Audiovisueel spektakel

Zonder twijfel het allerbeste geluidssysteem voor outdoor events - voor de kenners: JBL VTX soundsystem - wordt in Nederland voor het eerst gebruikt bij Housequake Festival. Dik geluid gegarandeerd, de hele dag.

Ook gloednieuw dit jaar is de test waarbij iedereen in de auto, op het terrein of waar ook wereldwijd, live kan meekijken en meeluisteren op zijn mobiel of laptop, van 19.00 tot 23.00 uur via www.numeekijken.nl. Het geheel is interactief: onder de videoregistratie worden foto’s en berichten gepost waar stream-bezoekers mobiel op kunnen reageren. Het gaat om een nieuw systeem van Showbizz NL Event & Mediasupport dat tijdens Housequake Festival voor het eerst wordt uitgeprobeerd. Woordvoerder Eric Holzhauer: “Niet alleen het beeld, maar ook het geluid van de deejays vinden we erg belangrijk, dus je kunt in super kwaliteit live meeluisteren! Van dit experiment hopen we veel te leren. Zal het beeld trillingsvrij blijven bij het immense geluid? Blijft de streaming werken met onze enorme capaciteit van 100.000 kijkers en luisteraars tegelijk? We gaan het meemaken.

Het laatste uur doen de Housequake heren er nog een technisch schepje bovenop; de muziek die ze live draaien stuurt de grafische lichtshow aan. De show loopt dus mee met de muziek. Ook dit is nog nooit vertoond in Nederland. How much can you take?

It's about time

Housequake Festival fungeert voor het 4e jaar op een rij als kick-off van het outdoor seizoen. Weercijfer 8 is voorspeld! Op het festivalterrein zijn ruim voldoende kluisjes aanwezig om jassen en tassen in op te bergen. Een deel van de lockers wordt vooraf gevuld met cadeautjes voor de bezoekers; Dance Valley (waar Housequake 4 augustus optreedt) heeft poncho’s, T-shirts en een aantal vrijkaarten beschikbaar gesteld. Als klap op de vuurpijl wordt er een absolute hoofdprijs verstopt in één locker: een exclusief custom made Housequake horloge, ontworpen door Metal.CH (‘the star player in the oversized watches arena’). Van deze very limited edition zijn slechts 15 stuks geproduceerd en ieder horloge is genummerd. Het exemplaar dat in één van de kluisjes gelegd wordt is het allerlaatste horloge uit de reeks: nummer 15. Roog, Erick E en presentatrice Wytske Kenemans lichten het nog even toe in deze nachtelijke videosnack.

Festivalmarkt

Op de festivalmarkt bij het strand vind je handgemaakte sierraden, funky T-shirts, tassen, zonnebrillen en gadgets van Fluomaniacs. Ook kun je je laten masseren, waterpijp roken, henna tattoos zetten, losgaan op het springkussen van Fight Cancer, een gokje wagen bij the Wheel of Love of elkaar meteen het ja-woord geven. Gewoon even je telefoon opladen bij Charge It mag ook.

Bij de Pedal Power Race van UMEF (United Music Events Foundation - ‘Making the Event Scene Green’) kunnen bezoekers 100% groen racen in de UMEF-tuin. Door mee te fietsen steun je goede doelen én maak je kans op fijne prijzen. Bijtanken kan met smoothies, limonade en wafels, koffie van Cup of Jo, of cocktails van de Blusbus. Meer eten en drinken is te vinden in de naastgelegen Food Area.

Bussen

As. zaterdag rijden er vanaf 12.30 uur pendelbussen van Station Best naar Aquabest. De laatste pendelbus terug van Aquabest naar het station vertrekt om 23.30-23.45 uur. Een retourtje kost 5 euro en kan in de bus gekocht worden. Kom je van ver(der)? Tip: Partybussen.nl verzorgt vanuit diverse steden busvervoer naar Housequake Festival! Zie www.partybussen.nl/housequake-festival voor een overzicht van de opstapplaatsen, vertrektijden en prijzen. Voor wie met de fiets of auto komt: Aquabest biedt meer dan voldoende parkeergelegenheid.

TICKETS AND MORE INFO

Entreeticket: € 37,50 | picknickmandticket: € 28,50 | combiticket (entree + picknickmand): € 60

www.housequake.nl | facebook.com/housequakeofficial | twitter.com/housequakecrew | housequakecrew.hyves.nl | housequakepartys.hyves.nl | youtube.com/housequakevideos