The Darkness kondigt nieuw album aan

04-05-2012 @ 17:18

De Engelse rockformatie The Darkness brengt op 20 augustus een nieuw album genaamd ‘Hot Cakes’ uit. Fans van de band hebben lang moeten wachten op de opvolger van het album ‘One Way Ticket to Hell... and Back’ uit 2005. Met ‘Hot Cakes’ zullen zij echter op hun wenken worden bediend. ‘Hot Cakes’ is geproduceerd door de broers Justin en Dan Hawkins in samenwerking met hun vaste rechterhand Nick Brine (Oasis, Bruce Springsteen, Arctic Monkeys) en is gemixt door Bob Ezrin (Lou Reed, KISS, Peter Gabriel).

Frontman Justin Hawkins zegt tegen NME over het nieuwe album: “Op het nieuwe album is extreme metal te horen. De helft van de nummers zijn old school AC/DC-gitaarrock. Sommige lijken meer op nummers van ons eerste album."

Begin mei begint de band met haar Australische tour waarna ze zullen afreizen naar de Verenigde Staten. In de zomer worden enkele festivals aangedaan in Europa. Daarna zal The Darkness het voorprogramma verzorgen tijdens de Europese ‘Born This Way Ball’ tour van Lady Gaga. Op 17 en 18 september zullen ze samen met Gaga de Ziggo Dome in Amsterdam aandoen.

Het nummer 'Nothing's Gonna Stop Us' is tevens gratis te downloaden op de website van The Darkness.

Live:
17 September - Ziggo Dome (vp Lady Gaga), Amsterdam
18 September - Ziggo Dome (vp Lady Gaga), Amsterdam

http://www.theactualdarkness.com/

https://twitter.com/#!/TheDarkness