Eind mei nieuw album Regina Spektor

27-04-2012 @ 18:57

Op 25 mei verschijnt het nieuwe album van de Russische singer-songwriter en pianiste Regina Spektor getiteld What We Saw From The Cheap Seats. Het album is de opvolger van het succesvolle album Far (2009), die op #3 binnenkwam in de US Billboard 200.

De single Don’t Leave Me (Ne Me Quitte Pas) is de eerste single van het nieuwe album.
What We Saw From The Cheap Seats is afgelopen zomer over een periode van acht weken opgenomen in LA. Het album is geproduceerd door partner in crime Mike Elizondo (Eminem, Fiona Apple, Dr. Dre) met wie de eigenzinnige Spektor eerder samenwerkte op Far. Elizondo zegt over Spektor: “Regina Spektor is die zeldzame artiest die je blijft verrassen. Net wanneer je denkt haar door te hebben, komt ze ineens vanuit een volledig andere hoek. Het is die ´spirit´ die in het album zit. Elk nummer neemt je mee op een reis die alleen Regina je kan geven. Ze heeft oprecht zichzelf overtroffen.

Alle elf tracks die op het album te horen zijn, zijn geschreven door Spektor zelf. De meeste songs zijn live opgenomen met Regina op de piano en vocalen. De additionele instrumenten zijn in een later stadium toegevoegd.

Ms. Spektor can write pop songs when she wants to. But pop is far from the only things she wants.The New York Times

A singular songwriting voice that spans genres and personas with grace and apparent ease.” NPR Music

Regina Iljinitsjna Spektor werd in februari 1980 geboren in Moskou. Op negenjarige leeftijd verhuisde ze naar New York, waar ze klassieke piano ging studeren en twee albums in eigen beheer uitbracht. Haar doorbraak album Soviet Kitsch stamt uit 2004 opgevolgd door Begin to Hope in 2006 die de gouden status in de US behaalde. In 2009 verscheen Far en een jaar later Live From London, een live registratie van haar show in het Hammersmith Apollo Theater. Ani DiFranco en Joni Mitchell inspireerden Regina tot het maken van haar eigen liedjes.

REGINA SPEKTOR
Albumtitel: What We Saw From The Cheap Seats
Release: 25-05-2012

warner music

www.reginaspektor.com