Kimbra komt met debuutalbum na samenwerking met Gotye

23-04-2012 @ 19:30

Vrijdag 20 april was zangeres Kimbra in Nederland voor een optreden bij Giel Beelen op 3FM en voor een aantal persinterviews in Amsterdam. Op 18 mei komt het debuutalbum Vows van de 22-jarige Nieuw Zeelandse singer/songwriter Kimbra in Europa uit. De eerste single van het album is Settle Down. Kimbra scoorde de afgelopen maanden een #1 hit samen met Gotye met de single Somebody That I Used To Know. Deze week staat de single #1 in de USA

In Nieuw Zeeland en Australië werd Vows al eerder uitgebracht, waar het album respectievelijk op #3 en #4 kwam te staan in de albumcharts en werd bekroond met de gouden en platina status. Voor de internationale versie van het album Vows werkte Kimbra samen met grote namen uit de muziekindustrie zoals John Legend, producer Mike Elizondo (Dr. Dre, Fiona Apple) en Greg Kurstin die samenwerkte met Mark Foster (Foster The People) en The Flaming Lips.

In 2011 won Kimbra (Kimbra Johnson) de ARIA Award voor Best Female Artist. Kimbra werkte mee aan het concept Converse Three Artists, wat leidde tot een samenwerking met Mark Foster (Foster The People) en producer A-Trak, met als resultaat de track Warrior. De hit met Gotye Somebody That I Used To Know heeft maandenlang in tien verschillende landen op #1 in de singlecharts gestaan. Wereldwijde aandacht trok Kimbra met haar optreden en verschijning op het alom bekende festival South By Southwest in Austin, Texas (US) in maart van dit jaar. Recentelijk gaf Gotye samen met Kimbra een optreden in Paradiso te Amsterdam.

Kimbra wordt vergeleken met Nina Simone, Jeff Buckley, Björk en Janelle Monaé, maar ze heeft haar eigen stijl. Zowel Kimbra zelf als haar muziek zijn vernieuwend, experimenteel en stijlvol.

KIMBRA albumtitel: Vows

Release: 18 mei 2012

http://www.facebook.com/kimbramusic