Debuutalbum van hip-rockstravangaza Seeka uitgebracht

13-04-2012 @ 09:39

En ineens is daar… het debuutalbum van SEEKA, een Amsterdams trio dat Paradiso al eens flink opwarmde in de voorprogramma’s van N*E*R*D en Living Colour. Deze nieuwe indie/pop/rock band bestaat uit zanger, gitarist en componist Alvin ‘Shad-O-Seeka’ Lewis, bassist Shanku Tuhusula en drummer Eddy Addai.

SEEKA staat voor een frisse mix, een smeltkroes van stijlen die allerlei associaties en inspiraties oproept, maar die uiteindelijk geheel eigen is. ‘Wij noemen het hip-rock: rock met de dynamiek van vroeger en met een hip-hop state of mind’, zegt Alvin. Wie al wat langer meegaat zal bij het horen van de sound van SEEKA misschien terugdenken aan de zwarte rockers van Living Colour uit de jaren 1990.

3voor12 over SEEKA: “De mannen weten rock, soul, jungle en electro zo te combineren, dat er een sexy rock geluid ontstaat.

Op 10 mei 2012 gaat de nieuwe MC theatervoorstelling Nina Simone (a)live in première in het MC Theater in Amsterdam. De Amerikaanse zangeres spreekt nog steeds tot de verbeelding. Bevlogen, onvoorspelbaar en ongeëvenaard. SEEKA zanger neemt Alvin ‘Shad-O-Seeka’ Lewis voor Nina Simone (a)live de rollen van musical director, muzikant & acteur op zich.

SEEKA live aan het werk zien?

05 mei - Bevrijdingsfestival, Amsterdam

26 mei - De Karavaan, Scheveningen

31 mei - Music Matrix, Amsterdam

www.iloveseeka.com

www.twitter.com/iloveseeka

www.facebook.com/iloveseeka

Of beluister en bekijk hier een sneak preview van het debuutalbum van SEEKA
downloadlink album