NL: Jan Smit viert 15 jaar hits ook in Belgische Hasselt

30-03-2012 @ 14:59

Voordat Jan Smit aan z’n indrukwekkende reeks ’15 Jaar hits’ verjaardagsconcerten in Ahoy Rotterdam begint, treedt hij op zaterdag 6 oktober 2012 op in de Ethias Arena in Hasselt voor het eerste verjaardagsconcert. Samen met zijn live band brengt Jan Smit z’n grootste hits en unieke duetten. Jan brengt ook muzikale gasten mee naar Hasselt; naast z’n zus Monique Smit komen ook De Romeo’s naar het verjaardagsfeest. Ondertussen is de gelijknamige dubbel-cd ’15 Jaar Hits’ – die in het najaar is uitgekomen – in Vlaanderen meer dan 10.000 keer over de toonbank gegaan en dus goud geworden. 

Toen ik mijn eerste grote hit scoorde met ‘Ik zing dit lied alleen voor jou’ was dat een hit zowel in Nederland als ook in Vlaanderen. Dat maakt dat ik nu ook in beide landen mijn 15 jarig jubileum als artiest kan vieren, op het podium. We gaan dat heel bijzonder doen met één groot verjaardagsconcert ’15 Jaar Hits’, op 6 oktober in de Ethias Arena in Hasselt”, zegt Jan Smit enthousiast.

Jan Smit over zijn gouden dubbelalbum in België. “Ik ben bijzonder blij en vereerd dat ik opnieuw “goud” krijg voor mijn album in Vlaanderen. Mijn vorige “gouden” album in Vlaanderen dateert al van ‘Stilte In De Storm’, en dat is toch weer een paar jaar geleden. Uiteraard doet het mij iets omdat het toch wel een mooie erkenning is. Zoals ik al vaak heb gezegd kom ik graag naar Vlaanderen en voel ik mij hier absoluut thuis. Ik ben blij dat de mensen mijn liedjes en mijn persoon appreciëren en waarderen en als zich dat dan ook nog eens vertaalt in een ‘gouden album’, dan kan je als artiest alleen maar heel blij en fier zijn”, aldus Jan Smit.

Drukte: Het worden voor Jan Smit dus nog drukke maanden. Vanaf april start hij met de opnames van zijn eerste langspeelfilm Het Bombardement die tegen het jaareinde in de zalen zou moeten verschijnen. In dit drama speelt Jan de hoofdrol en speelt hij de rol van een bokser. Tussen de opnames door werkt hij ook aan een nieuw album dat dit jaar nog zal verschijnen. In oktober staan er dan ’15 Jaar Hits’ verjaardagsconcerten op het programma zowel in Vlaanderen (Ethias Arena) als in Nederland (Ahoy Rotterdam).

Meer info op www.jansmit.com