Twee zeer speciale warming-up feesten in Boedapest weekend voor Sziget

17-03-2012 @ 13:41

Het Sziget festival in Boedapest duurt een volle week. Toch is dat voor de meeste Sziget fans niet genoeg. Duizenden komen al het weekend voor Sziget aan om de stad te verkennen en bijzondere party's mee te maken. Op zaterdag 4 augustus is het Water Circus feest in het beroemde Széchenyi badhuis, een dag later is er de officiële Sziget warming-up party in de A38 club met o.a. Baskerville.

Het Széchenyi badhuis is het grootste medicinale badhuis in Europa en is een zeer geliefde attractie onder het Sziget publiek. Een bezoekje aan het Széchenyi badhuis is een ideale manier om bij te komen van het festival en energie te tanken voor de volgende dagen. Maar de zaterdag voor Sziget worden de rollen even omgedraaid: dan is het feest in het badhuis. Met DJ’s, 3D visual mapping geprojecteerd op de neo-barokke muren, acrobaten en een heldere sterrenhemel was dit feest vorig jaar een groot succes.

De dag erna organiseert Ostfest de officiële Sziget warming-up party in de beste club van Boedapest: A38 Ship. Tijdens deze party zijn meerdere acts te zien op de openlucht bovendeks en in de concerthal. Headliner voor deze party is Baskerville. Deze formatie stond in 2010 voor de eerste keer op Sziget. Vanwege het grote succes van dit optreden mochten de heren in 2011 terugkomen naar Sziget voor een optreden in de grootste indoortent. En opnieuw was het optreden een groot succes. Dit jaar zal Baskerville niet optreden op Sziget, maar Ostfest heeft ze wel weten te strikken voor de warming-up party in de A38. In een verkiezing van Lonely Planet is deze club trouwens recentelijk nog verkozen tot beste bar ter wereld.

Kaarten voor beide feesten zijn te koop op www.szigetfestival.nl/tickets. Vorig jaar waren beide feesten uitverkocht, dus het is raadzaam kaartjes van te voren te kopen.