Album release ASMAN: Bijna voor elkaar

14-03-2012 @ 23:02

Eind februari presenteerde de band Asman het nieuwe album 'Bijna voor elkaar' aan genodigden in het RTV Drenthe gebouw in Assen.

Arwin Warners, een van de zangers van Asman, overhandigde het eerste exemplaar van het album aan Burgemeester Sicko Heldoorn, geboren en getogen in Friesland, die aangaf extra blij te zijn met het nieuwe album, omdat dit album is opgenomen en geproduceerd in Leeuwarden door twee rasechte Friezen, nl. Sytse Broersma (productie) en Nico Outhuijse (opname), twee leden van De Kast. Op het album worden aangrijpende teksten afgewisseld met humor, en worden melodieuze liedjes afgewisseld door stevige rocknummers.

3 Maart was de officiële presentatie in Theater de Nieuwe Kolk in Assen. Asman was daarmee de eerste band die in het nieuwe theater speelde.

De hoes van de CD kent het ouderwetse Scrabble, terwijl er in Nederland druk WordFeud op de mobiele telefoon wordt gespeeld. Dit is tekenend voor de humor, vindingrijkheid en karakter van Asman.

Asman is eind jaren '90 van de 20e eeuw ontstaan. Tot 2007 was het een driemanformatie dat voornamelijk luisterliedjes schreef. De basis werd gelegd met twee gitaren, een piano en meerstemmige zang. De band bracht eerder al 2 albums en diverse singles uit en won diverse prijzen met de muziek en bereikte finales van verscheidene kleinkunst- en cabaretfestivals met de theaterprogramma's. Asman werd tweede tijdens de Nederpopprijs 2011 en werkte in 2011 ook samen met Het Noordpoolorkest, de Blue Note Bigband en de Martini Brassband.

Asman - Bijna voor elkaar

Bestelnr CD: AYL005

Release: 02-03-2012

label/distr.: T2 entertainment

http://www.asman.be/

https://twitter.com/#!/asmannederpop