TIKA song in Grey's Anatomy aflevering 15 van seizoen 8

20-02-2012 @ 18:49

Het nummer Different Shades of White van TIKA klonk 16 februari onder de 15de aflevering (seizoen 8) van de populaire Amerikaanse televisieserie Grey's Anatomy.

Lovende recensies, een flinke clubtour door Nederland, een prachtige clip van Victor Vroegindeweij met Carel Struyken en nu Different Shades of White onder een aflevering van Grey's Anatomy.

Het begon met een veelbelovende In A Cabin With trip naar Canada, bij -30 werkten David Pino (El Pino & The Volunteers) en Marien Dorleijn (Moss) aan splinternieuw materiaal. Het album werd opgenomen, gemixt en uitgebracht door In A Cabin With. Kort daarna tekende David en Marien een publishingdeal voor het TIKA album bij Sounds Like Publishing (Peter van Krimpen). Sounds like publishing wist binnen aanzienlijk korte tijd een nummer van TIKA te plaatsen onder Grey's Anatomy.

Op uitnodiging van In A Cabin With trokken Marien Dorleijn en David Pino afgelopen januari naar het Canadese La Peche om daar met lokale muzikanten een album te maken. Het resultaat combineert het beste van Marien en David, zwaar beïnvloed door de omgeving en de locatie waar de opnames plaats vonden. Ver van huis, ver van de bewoonde wereld, in een blokhut, en met een buitentemperatuur die ver onder het vriespunt bleef (ruim dertig graden celsius onder nul).

www.tikaband.com

www.inacabinwith.com