NL: Single Justine Pelmelay over scheepsramp

14-02-2012 @ 20:30

De Nederlandse zangeres Justine Pelmelay heeft deze week in de Highland Studio van Hans Bedeker en Silvia Houtzager in Loosdrecht een liedje opgenomen getiteld: "De tijd stond stil". Marcel Schimscheimer heeft samen met Ronald van Driel, het gevoelige lied gearrangeerd en is 13 februari, precies een maand na de Italiaanse scheepsramp van 13 januari, uitgebracht. Antonello Tonna, de pianist met wie ze tijdens de cruise spontaan enkele optredens verzorgde, zal het nummer ook in het Italiaans opnemen. Antonella en Justine zongen nog een uur voor de ramp op de Costa Concordia, het immense cruiseschip, dat op vrijdag de dertiende januari voor de kust van het Italiaanse Giglio op de rotsen liep en verging.

De Nederlandse zangeres maakte met haar partner Ronald van Driel en enkele vrienden een privécruise en werd door de Italiaanse pianist gevraagd om kort voordat de ramp plaatsvond met hem een kort optreden op de Costa Concordia te verzorgen.
Toen het 290 meter lange cruiseschip op de rotsen was gelopen en water maakte lukte het Justine Pelmelay, om één van de reddingsboten de vaste wal te bereiken. Antonello Tonna sprong van het schip en bereikte zwemmend de kust.

Door de ramp geïnspireerd, schreef Justine Pelmelay en haar partner Ronald van Driel het lied "De tijd stond stil", dat ze opdragen aan de 17 mensen die de ramp niet hebben overleefd en aan de 15 passagiers, die tot op heden nog altijd zijn vermist en van wie wordt aangenomen dat zij ook slachtoffer van het scheepsdrama zijn.
Justine Pelmelay heeft de Italiaanse pianist gevraagd om het nummer eventueel als duet en anders solo in het Italiaans op te nemen.

De single is te downloaden via de site van o.a. Shownieuws SBS6, de website van Justine Pelmelay en ook via deze website. Downloadlink single

Justine Pelmelay hoopt met haar single niet alleen een ode te brengen aan haar medepassagiers, die de ramp niet overleefden maar ook aan hun nabestaanden.
De opbrengst zal de zangeres bestemmen voor de moeder en zoon van het souvenirs winkeltje op de kade van Giglio. Deze mensen hebben de voorraad van hun winkel ter beschikking gesteld aan alle reizigers van de Costa Concordia. Zij zal te zijner tijd de opbrengst persoonlijk brengen in Isola di Giglio

Justine Pelmelay was jarenlang koor- en studiozangeres en maakte in 1989 met het nummer "Blijf zoals je bent" haar grote doorbraak als solozangeres bij het Nationaal Songfestival. Met hetzelfde nummer vertegenwoordigde ze Nederland bij het Eurovisie Songfestival in Lausanne (Zwitserland). In de jaren negentig vormde ze met TV-kok Lonny Gerungan het duo Justine& Marlon.

http://www.justinepelmelay.nl/

https://twitter.com/#!/justinepelmelay