Armin van Buuren pleit voor meer vrouwen in de dance scene

03-02-2012 @ 19:59

Naast dat Armin van Buuren zich bezighoudt met de omvangrijke A State of Trance 550 tour, die aftrapt in maart, zet hij zich ook in om meer vrouwen in de dance scene te krijgen. De Nederlandse DJ gelooft er sterk in dat vrouwen in de toekomst een veel grotere rol gaan spelen binnen de dance scene. De grootste editie van de A State of Trance 550 tour, die 31 maart in de Brabanthallen van Den Bosch plaatsvindt, zal ook een ‘female-only’ stage bevatten. Niet alleen de DJ’s en vocalisten, maar ook de gehele technische crew bestaat uit vrouwen.

Armin legt uit waarom hij vindt dat de dance scene van vandaag wel een vrouwelijke touch kan gebruiken: “Vrouwen hebben een fantastische muzieksmaak en sommigen kunnen ook nog eens heel goed draaien. Ik ben nog steeds verbaasd dat merendeel van de huidige dance scene uit mannen bestaat, en ik ben echt niet de enige die zo denkt. Het is al heel lang een frustratie dat van de 100 meest populaire DJ’s er slechts een paar vrouw zijn. En we weten allemaal dat er geen sfeer is als er geen vrouwen in het publiek staan! Als je de vrouwen weg jaagt, jaag je de mannen ook weg. Dus ik heb besloten een hele stage met alleen vrouwelijke DJ’s en artiesten op te zetten. Ook de rest van de crew daar, zoals de VJ, MC en stagemanager moeten vrouw zijn. Je zult zien dat dit een hele speciale sfeer met zich meebrengt. Het zou te gek zijn als op z’n minst 15% van de DJ Mag Top 100 in 2013 uit vrouwen bestaat!

Op 31 maart vindt de première plaats van de allereerste female-only stage in de Brabanthallen van Den Bosch, tijdens de A State of Trance 550 wereldtour 2012.

FEMALE STATE line-up:

DJ’S Claudia Cazacu Kristina Sky Lisa Lashes Miss Nine Nifra Sophie Sugar Vicky Devine Vocalisten

Ana Criado

Aruna

Betsie Larkin

Emma Hewitt

Jaren

Jwaydan

Check www.astateoftrance.com voor meer info over Armin en de ASOT 550 tour. Ondertussen gaat de verkoop van tickets voor dit evenement erg snel! Wie erbij wil zijn, moet snel zijn/haar tickets bestellen via www.astateoftrance.com/550/denbosch/tickets

https://twitter.com/armada