ZZ Top: A Tribute From Friends

11-11-2011 @ 17:55

11 November verschijnt ‘A Tribute From Friends’, een album met daarop elf covers van ZZ Top-klassiekers. Onder andere Steven Tyler, Mick Fleetwood, Nickelback, Wolfmother en Wyclef Jean vertolken nummers van de band, bekend van de baarden, de zwiepende gitaren en de klassieke rocksound. “We zijn blij dat we ZZ Top op deze manier kunnen eren”, aldus Mick Fleetwood. “Hun erfenis, net als die van Fleetwood Mac, komt voort uit de blues waar we allemaal zo veel van houden.

Toen Billy F Gibbons, Dusty Hill en Frank Beard – na 40 jaar nog steeds de oorspronkelijke line-up van de band uit Texas - hoorden dat er een tribute-album op stapel stond, reageerden ze als volgt: “Wie gaan we dan eren?” Toen het drietal vervolgens hoorde dat het een eerbetoon betrof aan henzelf, waren ze stomverbaasd. “We doen al 40 jaar hetzelfde en vinden het al 40 jaar leuk, wat we op zich voldoende beloning vinden voor ‘dezelfde drie mannen die dezelfde drie akkoorden spelen.

Gibbons, Hill en Beard richtten ZZ Top op de laatste dag van 1969 op en hebben sindsdien meer dan 50 miljoen albums verkocht, mede dankzij de vele hits, de liefde voor touren en de herkenbare videoclips.

Op ‘A Tribute From Friends’ staat onder andere:
• “Sharp Dressed Man” – The M.O.B. (Mick Fleetwood, Steven Tyler, Jonny Lang & John McVie)
• “Gimmie All Your Lovin’” – Filter
• “Legs” - Nickelback
• “Cheap Sunglasses” – Wolfmother
• “Got Me Under Pressure” – Duff McKagan’s LOADED
• “Rough Boy” – Wyclef Jean

Beluister hier een Soundcloud-widget met 90 secondenclips van het volledige album.

www.zztop.com

https://twitter.com/#!/ZZtop