Introducing: Ben Howard – Every Kingdom

14-10-2011 @ 21:33

Ben Howard bracht zijn mix van blues, akoestische pop en folk afgelopen jaar al naar festivals als Lowlands, Eurosonic en Motel Mozaique en werd daar door kenners al als must see bestempeld. Zijn debuutalbum Every Kingdom is inmiddels verschenen, met daarop de singles The Wolves en Keep Your Head Up.

Howard groeide op in Devon, Engeland, al luisterend naar de collectie folkmuziek van zijn moeder. Geïnspireerd door muziek van Joni Mitchell en Donovan, begon hij al snel zelf muziek te schrijven en maken. Hij is een fervent surfer en de enthousiaste reacties van de Engelse surfgemeenschap op zijn muziek, brachten hem ertoe zijn studie journalistiek in de wilgen te hangen en zich volledig op songschrijven te concentreren. Een tournee door Europa met Xavier Rudd bracht zijn muziek verder dan de kusten van Groot-Brittannië, en tegen de tijd dat zijn debuutalbum Every Kingdom af was, had Howard een muziekcontract op zak.

Every Kingdom is sinds 7 oktober verkrijgbaar. Op woensdag 16 november is Ben Howard live te zien in de Oosterpoort in Groningen. Op zondag 20 november staat hij op het Songbird Festival in Rotterdam, een dag later in De Duif in Amsterdam en daarna is hij op vrijdag 2 december nog te zien in Doornroosje in Nijmegen.

http://www.myspace.com/benhoward

http://www.facebook.com/benhowardmusic