Nieuw album voor Salah Edin

07-10-2011 @ 20:20

Zaterdag 1 oktober hield Salah Edin de releaseparty van zijn nieuwe album ‘WOII’, wat gepaard ging met expositie ‘Goudstikkers’. ‘WOII’, wat refereert naar de Tweede Wereldoorlog, heeft volgens Salah meerdere betekenissen. Net als de expositie, het artwork en de titels van de albumtracks, is alles wel in de sfeer van de jaren ’45. ‘Werk en Ondernemen voor de tweede keer’ is één van de betekenissen van de titels, wat hij wel degelijk bewijst met het album.

Waar hij op Nederlands Grootste Nachtmerrie vooral met feiten kwam, word je op ‘WOII’ meegenomen door Salah's emoties. De schrijfsels van een ondergedoken, Palestijns meisje in een nooit gepubliceerd dagboek bijvoorbeeld. Maar ook de emoties van een Marokkaan die zich voorstelt als Nederlander geboren te zijn. "Ik zou trots zijn op mijn land", zegt hij.

WOII’ is een album waarop Salah je vanaf track 1 meeneemt op een reis door zijn politieke gedachtegang. Er zijn featurings van RB Djan, Manu, Kempi, Yung C en GMB en de beats zijn afkomstig van Shroom, Soulsearchin' en Toba. Salah Edin’s eerste single ‘Als ik eens Nederlander was’ staat online.

http://www.youtube.com/

http://www.salahedinonline.com/seo/