Sidney Samson de studio in met Will.I.aM, Lil Wayne en Lil Jon

11-08-2011 @ 20:10

Sidney Samson zal binnen een paar weken een nieuwe single uitbrengen met niemand minder dan Lil Jon. Lil Jon is één van de bekendste hiphop sterren van de Verenigde Staten. Hij scoorde maar liefst twee dubbel platina albums in de VS. Daarnaast heeft hij vele tientallen hits op zijn naam staan, waaronder “Yeah” van Usher, die ook in Nederland een grote hit was.
Sidney’s nieuwe single met Lil Jon heet “Mutate” en zal op Sidney’s eigen label Rock The Houze verschijnen.

Lil Jon is niet de enige Amerikaanse superster waarmee Sidney Samson recent de studio is ingedoken. Tijdens zijn Amerikaanse optredens, ontmoette Sidney begin dit jaar niemand minder dan Will.I.Am. Het klikte zo goed dat Sidney en Will sindsdien geregeld tracks en demo’s uitwisselden.
Tijdens Sidney’s laatste Amerikaanse tour nodigde Will Sidney uit om een aantal van deze demo’s uit te werken tot een tweetal nieuwe singles.
Het is fantastisch om de kans te krijgen met zo’n mega talent in een studio te zitten en samen muziek te maken” zegt Sidney, “We hebben op basis van een aantal demo’s, die ik hem al eerder gestuurd had zowel een geweldige nieuwe Dance single voor Will als een kneiter van een Hip Hop anthem opgenomen. Toen ik in de studio aankwam bleek dat Will al een rap van Lil Wayne had opgenomen op mijn hiphop demo. Toen we met die hiphop track bezig waren, kwam toevallig Lil Jon langs om even gedag te zeggen. Die hebben we toen ook maar gelijk op die track gezet. Het zal nog een hele klus worden om alle managers en labels zover te krijgen dat we deze tracks kunnen uitbrengen, maar ik heb er goede hoop op. Toen we klaar waren met opnemen hebben Lil Jon en ik ook nog “Mutate” opgenomen. Ongelofelijk hoe snel het kan gaan in de USA.

Remixes en releases
Sidney is een zeer veelgevraagde producer. Zo remixte hij recent nog ‘Champagne Showers’ van LMFAO (bekend van de wereldwijde hitsingle ‘Party Rock Anthem’) en Pitbull’s wereldhit “Give Me Everything”. Eerder remixte hij al grootheden als Katy Perry, David Guetta, Rihanna en Kelly Rowland. Op zijn eigen label Rock The Houze bracht hij kort geleden nog de clubhit “Duplex” uit en 15 augustus verschijnt “Tomahawk" <http://www.youtube.com, een zeer sterke clubhit die nu al een hoogtepunt in zijn sets is.

Sidney Samson, is vrijwel constant wereldwijd aan het touren. Vooral in Amerika gaat het heel erg goed met zijn carrière. Zo trad hij recent nog op tijdens het enorme festival EDC in Las Vegas en heeft hij sinds juni van dit jaar een residency in Club Surrender in Las Vegas. 3 September zal hij optreden op Electric Zoo in New York en tourt hij uitgebreid door Australië en Azië. Sidney Samson brak in 2009 wereldwijd door dankzij zijn hitsingle ‘Riverside’ die in veel landen een Top 10 notering haalde.

Sidney lacht; “'Riverside' heeft veel betekend voor mijn internationale carrière, maar met de producties die er nu aan zitten te komen, hoop ik dat ik mijn fans nog een stuk of 10 nieuwe 'Riversides' kan geven!

http://www.sidneysamson.com/