Introducing: Alex van Holstein

15-06-2011 @ 23:28

Alex van Holstein heeft in 2006 zijn debuutalbum ‘Het mag sneeuwen’ uitgebracht, welke door de Volkskrant met 4 sterren werd beloond. Maarten van Roozendaal noemde ‘Het mag sneeuwenlyrisch, grimmig, uitermate humoristisch en spannend gemusiceerd. Verder heeft Van Holstein de nodige theaterprogramma’s op zijn naam, waarmee hij de halve finales van zowel Cameretten als het Amsterdams Kleinkunstfestival bereikte.

Alex heeft nu zijn tweede album "IJzeren Vogel" uitgebracht.
Een album met rauwige, confronterende teksten! Een stevige, onconventionele muzikale omlijsting. Alternatieve elektronische poprock! Alex van Holstein creëert op zijn album een Nederlandstalig landschap dat een midden zoekt tussen David Bowie en Spinvis. Op het album gaat het onder anderen over bestaansrecht, de ernst van meisjes, betaalde seks met een Marokkaanse pizzajongen, de gruwelijkheden van een willekeurig zomerkamp en het eten van slakken. Origineel, creatief en concessieloos!

De laatste 2 jaar heeft Alex van Holstein in stilte aan IJZEREN VOGEL gewerkt. In eerste instantie thuis met zijn gitaar, bas en laptop. En later in de studio van LABTONES.COM, met bevriende muzikanten. Zo leende niemand minder dan Eefje de Visser haar stem voor de koortjes op de CD en heeft IJZEREN VOGEL zich ontwikkeld van huiskamerdemo’s naar volwaardig album.

Alex van Holstein
"IJzeren vogel"
Bestelnr. CD:  MCD 8599
Taal: Nederlands
Label: Marista
Release: 21-06-2011
    
http://www.alexvanholstein.nl