Matchmakingprogramma Jazzdag focust zich op Spanje en Frankrijk

29-05-2011 @ 12:42

De Jazzdag heeft het volledige conferentieprogramma bekendgemaakt. Het programma bestaat uit 18 onderdelen met de koppeling tussen de arbeidsmarkt en een carrière als muzikant in de jazz, en (inter)nationale carrièrekansen voor jazzmusici als centrale thema’s. Speciale aandacht krijgt de geplande jazzmissie naar Spanje, in november 2011, door een uitgebreid matchmakingprogramma met een Spaanse delegatie van professionals. De conferentie vindt plaats op vrijdag 24 juni tussen 13.00 en 17.00 uur in LantarenVenster, Rotterdam.

Highlights
Het conferentieprogramma bestaat uit panels en debatten, waarbij professionals uit verschillende werkvelden hun kennis kunnen delen over diverse onderwerpen binnen de Nederlandse jazzmuziek en haar industrie. Tijdens de conferentie verzorgen onder andere organisatoren uit Spanje en Frankrijk een presentatie over de jazzscene in hun land en vertellen over de mogelijkheden voor Nederlandse jazzformaties om daar op te treden. Daarnaast gaan Nederlandse organisatoren met elkaar in discussie over de meest succesvolle strategie voor internationaal succes.

Matchmaking
Tijdens het conferentieprogramma wordt dit jaar, meer dan voorgaande jaren, nadruk gelegd op het matchmakingprogramma, met als doel het samenbrengen van jazzprofessionals vanuit diverse invalshoeken. Tijdens dit onderdeel kunnen deelnemers in contact komen met (inter)nationale professionals uit de jazzindustrie. Dit jaar zal een delegatie Spaanse jazzprofessionals plaatsnemen in het programma, om uiteindelijk mede te bepalen welke formaties worden opgenomen in de jazzmissie naar Spanje. Daarnaast is ook Frankrijk vertegenwoordigd met een delegatie in het matchmakingprogramma. Het onderdeel Matchmaking vindt plaats tussen 13.00 en 15.00 in zaal 1 van LantarenVenster.

Het conferentieprogramma wordt door Buma Cultuur in samenwerking met Kunsten ’92 en het Cultuur College georganiseerd.

Registratie
De Jazzdag is gratis toegankelijk. Registreren voor het conferentieprogramma is verplicht. Het showcaseprogramma is gratis toegankelijk zonder registratie.

Het volledige festival- en conferentieprogramma, en informatie over registreren is te vinden op www.jazzdag.nl .

De Jazzdag
wordt georganiseerd door Buma Cultuur en is een initiatief van Buma Cultuur en Stichting JazzNL.