De band The Heyz opent muziekcentrum

12-05-2011 @ 23:52

Het valt vandaag de dag niet mee voor muzikanten om hun brood te verdienen in de muziekindustrie. Zeker niet voor muzikanten die het proberen met hun eigen band en/of muziek. De oplossing ligt voor veel artiesten in het uitoefenen van allerlei baantjes naast hun bezigheden als muzikant. De leden van de popband The Heyz uit Noordwijk aan Zee (Jeroen Kraaijenzang, Michiel van der Rhee, Edwin Turk, Jacob Jan van Duijn en Jordi Deckers) doen dat op een andere manier. Zij namen in september van het afgelopen jaar het voormalige “Redhouse” in Katwijk over. Dit was oorspronkelijk een muziekstudio waar je live registraties kon laten maken. De jongens van the Heyz hebben het eigenhandig opgeknapt en verbouwd tot een muziekschool/muziekcentrum en het omgedoopt tot House of Music. Ten eerste zijn daar muzieklessen te volgen in de meeste disciplines uit de popmuziek als gitaar-, drum-, bas-, piano- en zangles. Maar ook biedt dit muziekcentrum mogelijkheden tot het volgen van band coaching, het geven van optredens, recepties en muzikale feesten. In de toekomst is het de bedoeling dat het uitgroeit tot het leukste en vrolijkste muziekcentrum van de hele Bollenstreek en zal het ook fungeren als boekingskantoor en misschien wel muzieklabel. House of Music moet een plek zijn waar elke muzikant uit de Bollenstreek (of daarbuiten) zich kan thuis voelen, dingen kan (bij)leren, informatie uitwisselen en medemuzikanten kan ontmoeten. Tevens moet het muziekcentrum een plek worden waar de jongere kids op een leuke manier in aanraking kunnen komen met muziek en het bespelen van een instrument.

Grand opening
Om iedereen kennis te laten maken met de House of Music zal er zaterdag 21 mei een open dag zijn die voor iedereen gratis toegankelijk is. Die dag is er de mogelijkheid om het pand te bezichtigen en kennis te maken met de docenten maar ook zullen er verschillende acts plaatsvinden!

Programma
Speciaal voor de open dag laat Music All In Joost van Haaren en Bram van den Berg (Drummer en basgitarist bekend van Krezip en van Velzen!) naar House Of Music komen. Zij zullen een clinic over bas en drums verzorgen. Verder is er een optreden van Joe de Roeck en zal The Heyz zelf ook het podium beklimmen. Jordi Deckers laat zijn film “managen in muziekland” zien waar hij vorig jaar mee is afgestudeerd aan de Popacademie van Leeuwarden.
De middag zal worden afgesloten met een jamsessie waar iedereen zijn muzikale kunsten kan vertonen dus neem je instrument mee! De open dag begint om 11:30 en eindigt om 16:30.
 
www.theheyz.com
www.theheyzhouseofmusic.nl